Kedd, 2018. december 11., 19.44

Szabadságra nevelünk! Fegyelmezéssel?

Szabadságra nevelünk! Fegyelmezéssel?
Szabadságra nevelünk! Fegyelmezéssel?

A Pro Schola Csiky Gergely Egyesület a fenti címmel szervez előadást pedagógusok, szülők, nevelők számára október 20-án, pénteken.

Meghívott előadó a magyarországi Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő, aki így vall magáról:

„Az oktatás szinte minden szintjén dolgoztam; óvodát, iskolát alapítottam és vezettem; egyetemen általános módszertant oktattam leendő tanároknak; tankönyvet, taneszközöket írtunk édesapámmal; művészetpedagógiából doktoráltam. Amatőr egyházi kórus karnagya is vagyok, a pécsi Bazilikában minden vasárnap reggel éneklünk. Jelenleg a felnőttképzésben dolgozom pedagógiai vezetőként, hitéleti képzéssel foglalkozom, közelebbről azzal, hogyan tanítsunk-neveljünk úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot adjunk át. Legkeményebb iskola a családom, ahol négy gyereket nevelünk. Itt ugyanis nem lehet mellébeszélni, ez nem tanterem, vagy előadóterem, hanem maga az Élet. A nevelés az Élet szolgálata – ezt vallom, ennek módjait kutatom, keresem feleségként az önnevelésben, anyaként, tanárként és pedagógiai kutatóként is.”

Néhány címszó az aradi előadásból:

– Az engedelmesség még nem fegyelmezettség!

– A fegyelmezés szabadságkorlátozás, de nem a szabadság megszűnése

– Tipikus akadályok

– És ha a nevelő fegyelmezetlen?

– A hatékony fegyelmezés eszközei

– Mikor? Hogyan? Hogyan ne? Büntetés? Irgalom?

– Mi a legerősebb fegyelmező tényező?

Az eseményen való részvétel mindenki számára ingyenes, helyszín a Csiky Gergely Főgimnázium díszterme, kezdési időpont 17:30 óra.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'