Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 19.11

Szabadulni kellene a koloncoktól

Pitulescu megtisztítaná a megyei hivatalokat
Pitulescu megtisztítaná a megyei hivatalokat

Igazi cirkuszba torkollt az utóbbi, Hunyad megyei tanácsülés is. A fő napirendi pont a költségvetési pénzek elosztása lett volna, de a vita már a kezdetén félresiklott és kemény vádaskodásba csapott át.

Az ellenzék részéről legvehemensebben Ion Pitulescu, a PD-L megyei tanácsosa érvelt azzal, hogy a költségvetésből idén is túl sok pénzt szánnak a hivatalokban lebzselők fizetésére. Még mindig nem vagyunk hajlandók szembenézni magunkkal és belátni, hogy a közintézményekben egymást tapossák a hátramozdítók, akiknek gyakorlatilag semmiféle feladatkörük sincs, csupán rokonság, komaság révén tartják őket meg állásukban. Ráadásul ezek a személyek voltak az elsők a decemberi prémiumosztási listákon, amelyek mai napig nem jutott nyilvánosságra – adott hangot felháborodásának Ion Pitulescu, követelve, hogy szakmai bizottság ellenőrizze a decemberi plusz juttatások jogosságát. Véleménye szerint jelentős megtakarítást érhetne el a megyei tanács, amennyiben lerázná a fölösleges koloncot magáról. Elsőrendű feladata lenne a testületnek, hogy hatékonnyá tegye a megyei közigazgatást és mindenekelőtt a fölösleges állások megszűntetésével kellene kezdeni – szögezte le az ellenzékiek egy részének szóvivőjeként  felszólaló Pitulescu.

Mircea Moloţ tanácselnök azonban úgy vélte: a kormánytól jövő megyei költségvetéskiegészítésnél egyedül az fontos, hogy elköltsék ezt a pénzt. Hiszen kár volna visszaküldeni azt Bukarestbe. Ha ezt a plussz jövedelmet a megyei aparátus emészti fel, az sem baj. 

Bár az észérvek egyértelműen a Pitulescu által képvislet tábor mellett szólt, a többségében liberálisokból és szociáldemokratákból álló tanács végül is megszavazta a megyei költségvetést, amelyből idén is jelentős részt emészt fel a közigazgatásban dolgozók fizetése.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'