Vasárnap, 2018. szeptember 23., 09.15

Szájhigiéniai kampány svéd támogatással, gyerekeknek

Szájhigiéniai kampány svéd támogatással, gyerekeknek
Szájhigiéniai kampány svéd támogatással, gyerekeknek

Szájhigiéniai prevenciós kampányt indít az Arad Megyei Tanács a svédországi Rotary Klub együttműködésével, a svédek támogatásával 2500 fogkefét és ugyanennyi fogkrémet osztanak ki az Arad megyei első osztályos gyerekek között. A svédországi klub küldöttségét csütörtökön fogadta Iustin Cionca megyei elnök, akinek elmondása szerint a kampány célja ingyenes fogászati vizsgálatot nyújtani a megye kisiskolásainak és a lakosság legalább 40%-ának. A román–svéd projektbe Arad megyén kívül Temes és Maros megye is bekapcsolódik, illetve három svédországi település, de a román egészségügyi tárca, illetve más intézmény (aradi egyetemek, tanfelügyelőség) is csatlakozik az akcióhoz.   

A Rotary Klub képviselője a projekt kapcsán elmondta, szeretnének minél több lakost bevonni az egészségügyi kampányba, a svédek gazdag tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen.     

A megyei tanácson zajlott találkozón Adrian Luca az aradi Rotary Klub elnöke vállalta a közvetítő szerepét, az általa vezetett szervezet egyébként 14 éve bonyolít ehhez hasonló projektet. Az Arad megyei önkormányzatot Corina Crişan megyei tanácsos (a megyei kórház volt menedzsere) fogja képviselni ebben a kezdeményezésben.  


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'