MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 12.23

Szakmai gyakorlat európai intézményeknél

Elérhetőek Winkler Gyula honlapján azok az európai parlamenti és más uniós intézményeknél meghirdetett szakmai gyakorlatok, amelyeket erdélyi fiatalok is megpályázhatnak. Erről az EP-képviselő tájékoztatta a sajtót a héten Déván. A frissített listát a www.winklergyula.rohonlap szakmai gyakorlatokmenüpontja alatt lehet elérni.

Ezt a listát olyan fiatalok aktualizálták, akik Brüsszelben gyakorlatoztak a képviselői irodában – nyilatkozta Winkler. Véleménye szerint az európai intézményekben töltött gyakorlat fontos lépés lehet a szakmai képzésben és a későbbi karrier során. Az Európai Bizottságnál, az Európai Parlamentben vagy az Európai Unió Bíróságánál végzett gyakorlat nemcsak szakmai kompetenciák szempontjából hasznos, hanem közelről is megismerhetik az európai intézmények működését.

Az RMDSZ európai parlamenti képviselője ugyanakkor minden évben meghirdeti a Magyar Ifjúsági Értekezlettel közösen indított gyakornoki programját. Ennek értelmében a MIÉRT évente 6 fiatalt választ ki, akik abban az évben négy hetet tölthetnek Brüsszelben, bekapcsolódva a képviselői iroda tevékenységébe, így betekintést nyerhetnek az Európai Parlament mindennapjaiba. Az idei gyakornokok listáját nemrég hozta nyilvánosságra a MIÉRT.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'