JelenHaz
Kedd, 2019. december 10., 06.53

Szállítgatják az új trolikat

Szállítgatják az új trolikat
Szállítgatják az új trolikat

Majdnem napra pontosan egy hónappal az új Skoda trolibusz „mintapéldányának” bemutatása után megérkezett Temesvárra az első hét jármű. A múlt hét végén tulajdonképpen tízet kellett volna leszállítani, de a magyarországi vasutassztrájk miatt három a határon ragadt (a polgármesteri hivatal sajtószóvivője szerint lehet hogy már tegnap délután, vagy legkésőbb ma azokat is behozzák az országba).

A Helyi Közszállítási Vállalat (RATT) 50 új trolit vásárolt 18 millió euróért, a vételi árat bankkölcsönből fedezték, amihez az önkormányzat vállalat kezességet. Ebben a hónapban és áprilisban további húsz-húsz járgányt hoznak Temesvárra. Az új buszokat még nem helyezték forgalomba, csak próba üzemmódban működnek, még azt sem tudni pontosan, hogy melyik útvonalakon szállítják majd az utasokat. Amit legutóbb Gheorgeh Ciuhandu polgármester elmondott: az új trolik eleinte a városban közlekedő, már használtan hozott, lepukkant buszokat fogják helyettesíteni, a nagyobb méretű csuklós buszok egyelőre forgalomban maradnak.

A Skoda-buszokat tartalék diesel motorral látták el, áramszünet esetén tele üzemanyagtartállyal 200 kilométert is képesek megtenni. Az utasok kényelmét az alacsony, tolókocsis mozgáskorlátozottak által is használható lépcsők, légkondicionáló és fűtőberendezés, elektromos kijelzők (kívül a járatot, belül a megállókat tünteti fel) szolgálják, az ajtók gombnyomásra kívülről és belülről is nyithatók. A jármű rádiókapcsolatban lesz a diszpécserszolgálattal, ahová a földrajzi helyzetétől az üzemanyag-fogyasztásig minden adatot továbbít. Az új trolik szavatossága két évre – de nem kevesebb, mint 150 ezer kilométerre –  szól.

Kapcsolódó anyagok

Forgalomba helyeztek néhány új trolit

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'