50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 03.16

Szállodában várják otthonaik helyreállítását

Százezer lejes sürgősségi segélyt hagyott jóvá hétfő délután a petrozsényi önkormányzat azon személyek részére, akiknek otthonát a vasárnap esti felhőszakadás nyomán elöntötte a víz.

A hirtelen, óriási mennyiségben lezúduló esővizet nem tudta elnyelni a város csatornarendszere, így a déli fekvésű reptéri városnegyed, illetve a Kolónia házai, földszinti tömbházlakásai egyszerűen megteltek vízzel, iszappal, hordalékkal. Bár a tűzoltók mentősök óriási erőfeszítéssel igyekeztek helyreállítani a rendet, még tegnap délben is folyt a házakba bezúduló hordalék eltakarítása. A polgármesteri hivatal közleménye szerint a felhőszakadás nyomán 145 lakás és egy benzinkút került víz alá, illetve járhatatlanná vált az említett lakónegyed és a Târgu Jiu felé vezet út. Ez utóbbiakat már hétfőn sikerült letakarítani, az elöntött tömbházak áramellátását viszont csak részben tudták eddig visszaállítani.

A kárvallott személyek számára az önkormányzat ivóvizet és élelmiszert biztosított már a hétfői nap folyamán és tegnaptól a város egyik szállodájában, illetve az egyetemi bentlakásokban szállásolta el őket.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'