JelenHaz
Csütörtök, 2019. március 21., 11.58

Százötven millió lejt hozott a Mikulás megyei utak korszerűsítésére

Paul Stănescu kormányfő-helyettes és Călin Dobra megyei elnök aláírják a finanszírozási szerződéseket
Paul Stănescu kormányfő-helyettes és Călin Dobra megyei elnök aláírják a finanszírozási szerződéseket

Mikulás napján Temesvárra látogatott Paul Stănescu kormányfő-helyettes, aki tíz Temes megyei út korszerűsítéséről szóló, a kormány által jóváhagyott finanszírozási szerződést hozott a tarsolyában. Az infrastruktúra fejlesztési projekteket az Országos Településfejlesztési Program (PNDL) forrásaiból valósítják meg a következő időszakban.

Temes megyei úthálózatának hossza 1420 kilométer, a PNDL-program keretében korszerűsített megyei utak hossza összesen 70 kilométer. „A minisztérium által jóváhagyott infrastruktúra fejlesztések értéke 150 millió lej – nyilatkozta Călin Dobra Temes megyei tanácselnök –, a finanszírozási szerződések aláírása után néhány megyei út esetében már kiírhatjuk a versenytárgyalást, mert a műszaki tervek már elkészültek. Más megyei utakhoz először el kell készíteni a terveket, és csak azután választhatjuk ki a kivitelezőt. Elmondhatjuk, hogy az újabb infrastruktúra fejlesztések megvalósítása után korszerű megyei úthálózata lesz Temes megyének, aszfaltos utakkal.”

Paul Stănescu kormányfő-helyettes hangsúlyozta, hogy a nyertes pályázatok kiválasztása során egységes kritériumokat vettek figyelembe, a polgármesterek politikai hovatartozása nem számított. A benyújtott Temes megyei pályázatok közül egy nem felelt meg kritériumoknak, a többit jóváhagyta a minisztérium. A döntéshozók azt is figyelembe vették, hogy a települések más vidékfejlesztési programok keretében is pályáztak-e támogatásra.

A kormánypénzen korszerűsített megyei utak között van a Temesvár–Újmosnica útszakasz (592-es megyei út) négy sávosra való kiszélesítése és a Sipet–Fólya (592-es megyei út) négykilométeres útszakasz korszerűsítése, amelyik összeköti a Végvár községhez tartozó Sipet települést Krassó-Szörény megyével. Ez a fontos megyei útszakasz már csak a térképeken létezett, de a valóságban évek óta járhatatlan volt. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'