JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 12.38

Székely himnusszal és pezsgővel búcsúztatták az óévet

A magyar színházban hajnalig mulattak a Szinkron zenekarral
A magyar színházban hajnalig mulattak a Szinkron zenekarral

Töretlen népszerűségnek örvendtek a 2018-as év végén is a közösségi óévbúcsúztatók Temesváron, a Szinkron zenekar és a 4+2 Asszinkron zenekarok szilveszteri bálján több száz magyar együtt köszöntötte az új évet. A város főterén több ezer temesvári bontott pezsgőt 2019 tiszteletére és nézte végig az újévköszöntő tűzijátékot.

A Csiky Gergely Állami Magyar Színház nagytermében, amelyet eredetileg bálteremnek terveztek a XIX. századi építők, mintegy 250 temesvári magyar mulatott Szilveszter éjszakáján a Szabó Ferenc vezette Szinkron együttes zenéjére. A magyar családok szilveszteri mulatságán mintegy félszáz gyerek is részt vett, akik közül a nagyobbak lufikkal feldíszített külön asztaloknál ünnepeltek és együtt táncoltak a nagyokkal. „Nagy öröm számomra, hogy ennyi gyerek vesz részt ezen a szilveszteri mulatságon – mondta ünnepi köszöntője során Szabó Ferenc, a Szikron zenekar és a Bokréta hagyományőrző együttes vezetője –, mert csak így lehet továbbadni a magyar bálok hagyományát a következő nemzedékeknek!” A magyar színházban megszervezett közösségi szilveszteri mulatságon Farkas Imre temesvári RMDSZ-es alpolgármester is részt vett, népes családjával együtt. Külön pezsgő járt a mulatság egyetlen névnapját ünneplő résztvevőjének, Lukács Szilveszternek, de olyan pici gyerek is volt a bálozók között, aki éppen a születésnapját ünnepelte január elsején.

A 2018-as év utolsó perceiben sokan kitódultak a város főterére tűzijátékot nézni, miközben a színházteremben maradottak a Székely Himnuszt énekelve, pezsgővel, jó hangulatban búcsúztatták az óévet. Az újévi köszöntések, ölelkezések után, magyar éjfélkor már újra együtt énekelte nemzeti imánkat a magyar bál közönsége. Éjjel két óra után sor került a hagyományos tombolahúzásra, amelynek fődíja idén is egy korszerű színes televízió volt. A bálozók hajnalig mulattak a Szinkron zenekar változatos, fiatalokat és szépkorúakat egyaránt kielégítő, színvonalas zenéjére.

A 4+2 Asszinkron zenekar hívei, a Kohézió Egyesület baráti köre idén is a temesvári Valahia étteremben búcsúztatták az óévet. A fergeteges hangulatú szilveszteri bál résztvevői konfettiesőben, papírtrombitákkal, pezsgővel köszöntötték a 2019-es évet és hajnalig mulattak a 4+2 Asszinkron zenekar zenéjére.

A temesvári Opera téren hazai zenészekkel (Basska, Kamelia, Box Office, Sean Norvis és MC Steliano, Subcarpați) szórakoztak a fiatalok Szilveszter éjszakáján. A fő attrakció idén is az újévköszöntő tűzijáték volt, amelyet a felújítás alatt levő Central Parkból lődöztek fel a szervezők, és amelyre több ezer temesvári volt kíváncsi.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'