JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 16.15

Szeméttel borított telkek. Ne hunyjanak szemet!

Szeméttel borított telkek. Ne hunyjanak szemet!
Szeméttel borított telkek. Ne hunyjanak szemet!

Továbbra is bevett szokás Aradon közterületen kiborítani az építkezési-bontási törmelékeket, lomokat. A jelenség visszaszorításának érdekében a polgármesteri hivatalhoz tartozó helyi rendőrség (Direcția Generală Poliția Locală) ismételten arra kéri Arad lakosságát, hogy ne legyen közömbös az ilyen és hasonló törvénysértések láttán, és nyomban jelentsék, ha ilyen jogsértések szemtanúivá válnak.    

A rendőrség alkalmazottjai legutóbbi terepszemléjük során a Frăției, Frumoasă utcák, a CET-felüljáró, illetve a mikelakai (Polivalentă) felüljáró és a Voinicilor utcák környékén térképeztek fel szeméthalmokat. A hatóságiak a 2011/211. sz. törvény megszegéséért büntetéseket róttak ki a tettesekre.

A továbbiakban a Drăgășani, Barbu Lăutaru, Maros-part és Oituz-Sibiului (régi cukorgyár), Kádas, Henri Coandă–Cocorilor kereszteződésénél (Holtmaros), az Ilarion Felea utca végében, illetve az északi körgyűrű szomszédságában fekvő telkek (Ovidiu utca) helyzetét mérik fel. A hatóságiak célja azonosítani az elhanyagolt, szeméttel teli területek tulajdonosait, illetve rendezni a telkek jogi helyzetét.

A helyi rendőrség vezetői arra kérnek mindenkit, hogy azonnal jelentsék, ha hasonló jelenségeket észlelnek. A diszpécserszolgálat (ingyenesen hívható) száma: 0257-939.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'