MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 08.01

Szent István-nap Fehér megyében

 
2009. augusztus 10., 20.55
Hétfõ
2009. augusztus 20-án a sárdi református templomban rendezik meg a Fehér megyei RMDSZ, a Dr. Szász Pál Egyesület és a Sárdi–Magyarigeni Református Egyházközség szervezésében a Szent István-napokat.


11.00–13.00 óra között Rácz Levente Fehér megyei RMDSZ-elnök rövid köszöntője után ökumenikus istentiszteletre kerül sor, igét hirdetnek: Nt. Bárócz Huba nagyenyedi református esperes, Ft. Horváth István gyulafehérvári római katolikus plébános, Sándor Botond unitárius lelkész. Orgonán kísér Lőrincz Gertrúd felenyedi református kántor.  

Ünnepi beszédet tart Kovács Jenő (Szombathely): 1000 éves államunk a Kárpát-medencében címmel.

Az 1849 októberében legyilkolt mintegy 63 sárdi magyar polgári áldozat és a templombelső megújításának emlékére állított emléktábla leleplezése után dr. Gudor Botond, magyarigeni református lelkipásztor történelmi ismertetője következik.Rácz Levente Fehér megyei RMDSZ-elnök avatóbeszéde után Horváth Ákos, az Ágoston Sándor Alapítvány elnökének hozzászólása kap helyet, és megkoszorúzzák az emléktáblát.13.30–15.30 óra között Gyulafehérváron látogatást tesznek a székesegyházban és az Erdélyi Római Katolikus Főegyházmegye millenniuma tiszteletére megnyílt kiállításon.

Molnár Irén

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Szomorú Szamuráj / Hétfõ, 2009. szeptember 07., 18.16 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Irénke néni, ezt azért nem kellett volna aláírni, hiszen ez egy programajánló. Amúgy valóban, hova tűntek az újságírók? Vagy Fehér megye ennyit érdemel, mintha nem is létezne...
Hívják vissza a régi újságírókat, a nyugdíjasok adják már át a helyüket a fiataloknak, akik tenni is akarnak, nem csak "tevékenykedni" a nyugdíj mellett!
Hozzászólt: olvaso / Vasárnap, 2009. augusztus 16., 16.43 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

hova tuntek a feher megyei cikkek, hol vannak az ottani ujsagirok, utoljara talan Ersek Attila irt ott, s eleg jol, miert nem ir????
Hozzászólt: Katalin M / Péntek, 2009. augusztus 14., 12.15 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Keves a Feher megyei hir!!!! Ami megjelenik az regi. Hova tuntek a jo cikkek Feher megyebol vagy talan annyira erdektelen a Feher megye hogy nem erdemes cikket szanni ra???
Hozzászólt: olvasó / Kedd, 2009. augusztus 11., 15.49 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Fehér megyei hír, amit Molnár Irén ír alá, de Makay Botond ír "fölé"!
Szerkesztési hiba. Tévedni emberi dolog. Az téved, aki dolgozik.
Hozzászólt: xy / Kedd, 2009. augusztus 11., 08.07 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Végre egy Fehér megyei hír!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'