MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 13.03

Szeretetben, a megtartó közösségben

A szervezőktől kapott gyertyákat meggyújtva együtt imádkoztak, énekeltek
A szervezőktől kapott gyertyákat meggyújtva együtt imádkoztak, énekeltek

A pécskai Humanitas Egyesület által működtetett Hajnalcsillag hit és fény közösségben szombaton 16 órától tartották a sérült gyermekek és fiatalok karácsonyi ünnepségét. Azt jelenlétével megtisztelte Antal Péter polgármester, Miodrag Stanoiov alpolgármester, Matei Ramóna kulturális tanácsadó, továbbá nt. Tóbiás Tibor-György kisperegi református lelkipásztor egy csoport fiatal társaságában.

Az ünnepi díszbe öltöztetett karácsonyfa mellől a tágas helyiségben Hajas Erzsébet csoportfelelős, az Egyesület elnöke köszöntötte a szép számban egybegyűlteket, kiemelve az említett vendégeket. Megköszönte Pécska Város Polgármesteri Hivatalának és Tanácsának az egész évi támogatását, a jelen lévő városvezetőknek az Egyesület céljai megvalósításában gyakorolt konstruktív magatartását.

Antal Péter polgármester gratulált az Egyesület egész évi munkájához, örömének adott hangot, amiért az elmúlt 5-6 évi hagyományokhoz híven ezúttal is együtt ünnepelhetnek. Miután minden résztvevőnek áldott együttlétet és boldog új évet kívánt, Miodrag Stanoiov alpolgármester köszönetet mondott a rendkívüli alkalomra történt meghívásért, ahol a jelen lévő gyermekek és fiatalok öröme sok szeretetet és melegséget sugároz. Megköszönte a kisperegi fiatalokkal érkezett lelkipásztornak a szolgálatot, beszédét abban a reményben zárta, hogy legközelebb más lelkészek is megtisztelik a rendezvényt. A hivatal képviseletében Matei Ramóna kulturális tanácsadó is örömének adott hangot, amiért részt vehet, segíthet a sérült gyermekek és fiatalok gondjait enyhíteni hivatott programban.

Hajas Erzsébet csoportfelelős kifejtette: a rendszeresen megszervezett programokon felnőttek és fiatalok közelebb kerülnek egymáshoz, feltöltődnek, mindannyian érezhetik a boldogságot, amiért „egy csónakban evezve” egymást erősíthetik.

 

Ünnepi program

 

Nt. Tóbiás Tibor-György lelkipásztor vezetésével a kisperegi fiatalok csoportja karácsonyi énekeivel, alkalmi szavalataival indult az ünnepi program, amelynek a végén együtt énekelték el a Dicsőség mennyben az Istennek kezdetű karácsonyi éneket. Ezt követően a Lukács evangéliuma, II. fejezetének 15. verséből kiindulva, a karácsonyi örömhírnek a lényegét ismertette: el kell mennünk, ott kell lennünk! Mert Jézus ott van ugyan a szívünkben, a kicsiny jászolban, de se a pásztorok, se a keleti bölcsek nem látták volna, ha nem mennek el. A karácsony úgy az igazi, ha elmegyünk oda, ahol a kis Jézus található. Ő ezúttal éppen a Hajnalcsillag hit és fény közösségben van, hiszen Jézus mondta: „ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, én is ott vagyok közöttük”.

A továbbiakban a gyermekek előadták a betlehemes játékot, illetve karácsonyi verseket szavaltak, elmondták az ünneppel kapcsolatos gondolataikat. Mondandójuk után Mikulás bácsitól átvehették az Antal Péter polgármester által felajánlott karácsonyi ajándékokat. Közben elérkezett a csúcspont: a szervezőktől minden résztvevő gyertyát kapott, amit egymástól meggyújtottak, együtt imádkoztak, énekeltek, szeretetben együtt voltak. Végül elfogyasztották a szervezők által felajánlott süteményeket, üdítőt. A jelen lévő vezetők által elmondott újévi köszöntőket követően gyermek-, illetve felnőtt pezsgővel koccintottak egy boldogabb újesztendőre, amitől csak azt várják, hogy a Hajnalcsillag hit és fény közösségben a sérült fiatalok és szüleik továbbra is otthon legyenek, egy össze- és megtartó nagycsaládban találkozhassanak rendszeresen. A találkozó végén szervezett elő-szilveszteri mulatságon gyermekek és felnőttek együtt táncoltak, amibe a városvezetőket is bevonták.

Az Egyesület vezetősége ezúttal is köszönetet mond Pécska Város Polgármesteri Hivatalának és Tanácsának a támogatásért, a Katalin Egyesületnek az édességekért és az ajándékcsomagokért, valamint Novák Györgynek és feleségének, Zsuzsannának a támogatásért.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'