JelenHaz
Kedd, 2019. május 21., 11.31
Félresikerült szökési kísérlet

Szigorítás Nagybarcsán

Szigorított felügyeletet rendeltek el mától Hunyad megyében a nagybarcsai börtönben, ahol a múlt napokban szökési kísérlettel kellett szembesülniük az őröknek.

A büntetése vége felé közeledő Vasile Vintilă, jó magaviseletével kiérdemelte, hogy felügyelet nélkül dolgozhasson napi 8 órát egy börtönön kívüli cégnél. A múlt hét végén azonban egyszerűen meglépett a munkahelyéről. Társai azonban értesítették a felügyelőket, és a szökni próbálót három órányi keresés után elfogták, Nagybarcsától körülbelül 20 kilométerre. Mint bevallotta, külföldre szeretett volna szökni, mert ha lejár a büntetés úgyis le akar lépni az országból.  Csakhogy szökési kísérlete miatt az eredetileg még hátra lévő két hónapnyi börtönélethez további három évet gyűjthet. Esetében egyelőre tárgyalás folyik. Azonban a börtöni élet e hét elejétől nagyon megszigorodott.  Egyelőre felfüggesztették az úgynevezett „nyitott rendszert”, melynek köszönhetően, az itt raboskodók egy része, házon kívül dolgozhatott, különösebb felügyelet nélkül.  

–Nem engedünk ki senkit a börtönből, csak őr kíséretében, mert alaposan ki kell vizsgálnunk ezt az esetet. De meggyőződésem, hogy egyedi próbálkozásról van szó. A legutóbbi szökési kísérlet 1998-ban volt, de akkor is az egyik szökevényt sikerült elkapnunk, a másik pedig menekülés közben a Marosba fulladt – közölte Gabriel Vesa, a börtön szóvivője.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'