JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 25., 16.41
A XV. Zimándújfalui Napok sikere

Színes programkínálat, összetartás és kiváló vendégszeretet

Színes programkínálat, összetartás és kiváló vendégszeretet
Színes programkínálat, összetartás és kiváló vendégszeretet

vasárnapig zajlott a XV. Zimándújfalui Napok rendezvénysorozata, amely, a szokásokhoz híven, pénteken este ezúttal is a település főutcáján zenekísérettel megtartott fáklyás, zenés felvonulással indult, amelyen több tíz személy vett részt, ezt pedig egy közös vacsora követte. Szombaton az AMISZ-tagok sportvetélkedőket szerveztek a gyermekek számára: bicikliversenyen és aszfaltrajz-versenyen vehettek részt Zimándújfalu ifjai, de volt dinnyeevő verseny is. A település felnőttjei egy focimérkőzésen mérték meg erejüket. A hajnali egy óráig tartó, szabadtéri diszkót DJ Vank biztosította.

Vasárnap 10.30 órától ünnepi szentmisét tartottak a római katolikus templomban, majd a szabadtéri színpadról 16.30 órakor a műsorvezetők, Ménesi Vivien és Petrus Melinda köszöntötte az egybegyűlt közönséget. Ezt követően köszöntötték Gheorghe Dorel Vidran zimándújfalui polgármestert, Kocsis József községi tanácsost és a füzesgyarmati vendégeket. Kocsis József községi tanácsos magyarul, Gheorghe Dorel Vidran románul köszöntötte az egybegyűlteket a színpadon.

„Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit, meg szeretném köszönni mindazoknak, akik hozzájárultak az idei falunapok megrendezéséhez. Testvértelepülésünk, Füzesgyarmat képviselőit is köszöntöm településünkön és mindenkinek kellemes szórakozást kívánok” – üdvözölte Kocsis József helyi tanácsos a vendégeket.

 

A köszöntők után a néptáncgála került főszerepbe: helybeli és környékbeli néptánccsoportok szórakoztatták Zimándújfalu lakosságát – a majláthfalvi Százszorszép csoport Halál Endre vezetésével mezőségi és marosszéki, a helybeli Kankalin Ménesi Melinda vezetésével kalotaszegi táncokat adott elő, továbbá fellépett a pécskai Búzavirág együttes is Engi Márta vezetésével. A füzesgyarmati Vegyesdalkör két dalcsokorral érkezett a rendezvényre: Györfi Gyula zenetanár vezetésével nyírségi, majd hortobágy-sárréti dalokat adtak elő. Păcurar Mădălinnel az élen az Andrei Şaguna-falubeli Romănaşul néptánccsoport román néptáncokat adott elő. Az ágyai Tőzike Néptánccsoport is szép dalokkal és tánccal szórakoztatta a jelenlévőket.

A hagyományos táncokat a korszerű koreográfia váltotta fel: a zimándújfalui One Shot Dance Crew csapat tagjai dicséretre méltó táncokkal álltak elő.

Az estét és a rendezvénysorozatot Dankó Szilvia majd a Cairo együttes koncertjei zárták, 23 órákor több percen át tartó tűzijátékot nézhettek végig a vendégek.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'