Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 05.52

Szívesebben házasodnának csak kisebbségekkel

Visszafogott lelkesedéssel ugyan, de nem zárta ki a DA Szövetség újraalakulását Gheorghe Barbu, a PD-L Hunyad megyei parlamenti képviselője.

Erre vonatkozóan Emil Boc szájából is elhangzott már egy-két nyilatkozat. A téma abszolút aktualitását azonban az adta a tegnapi PD-L sajtóértekezleten, hogy egy nappal korábban Mircia Muntean, liberális dévai polgármester széles mosollyal és nagy optimizmussal fejtegette a párt napilapjának hasábjain, hogy milyen nagyszerű volna a DA szövetség felújítása. A PD-L-nek nincs túl sok markáns képviselője, és minden bizonnyal a kormányalakításban szükségünk lesz egymásra – fogalmazott Muntean, megjegyezve, hogy a PD-L doktrínája, a párt minden szépséghibája ellenére mégiscsak a legközelebb álló a liberális szemlélethez. Mindketten jobboldali beállítottságú párt vagyunk, így ha partnerek után kell néznünk, mindenképp egymás felé kell irányulnunk – készítgette a terepet Muntean.

Barbu, bár a jobboldaliságban egyet ért, sokkal visszafogottabban nyilatkozott tegnap. A DA szövetség újraalakulásáról még korai beszélni. A választás előtt mi semmiféle szövetséget sem kötünk senkivel. És remélem, hogy azután sem lesz szükség ilyesmire. De ha mégis, akkor valóban a liberálisok jönnek leginkább számításba. Ellenben a parlamenti többséghez előfordulhat, hogy csupán a kisebbségekkel kelljen szövetségre lépnünk – bizakodik a képviselő, akinek szemmel láthatóan borsódzik a háta az újabb kényszerházasságtól.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'