Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 17.51

Szívügyük az egészségügy

Az Arad Megyei Tanács legutolsó ülésén Iustin Cionca elnök bejelentette, hogy a jövőben további 270 000 lejt különítenek el az Arad Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályának a korszerűsítésére.

Az összeget fontos érsebészeti, kardiológiai beavatkozásokhoz szükséges és életmentő megfigyelőállomás létrehozására használják fel.

A megyei tanács beruházásainak köszönhetően az elmúlt időszakban számos beruházás, fejlesztés történt a kórházban. A szív- és érrendszernél maradva, idén februárban egy 432 000 lej értékű nagyon modern szívultrahang készüléket kapott a kardiológia.

„Ahogy ígértük, folytatjuk beruházásainkat említett osztályon az aradi páciensek érdekében, hogy ne kényszerüljenek más városba menni egy kivizsgálásra, kezelésre, netalán műtétre. Információim vannak arról, hogy más megyékből is sokan jönnek Aradra a korszerű berendezéseknek köszönhetően. Ez mind megerősíti azt a tényt, hogy az általunk eszközölt beruházás jó befektetés ”– mondta Iustin Cionca.

A szintén ebben az évben létrehozott intervenciós kardiológiai laboratóriumban már az első két hétben 39 pácienst kezeltek sikeresen – hangzott el a szerdai megyei tanácsülésen.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'