MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 10.52

Szobor-invázió a Pacha Ágoston utcában

Ilie Duță Tornádó-fái a Katolikus Püspökség előtt
Ilie Duță Tornádó-fái a Katolikus Püspökség előtt

A temesvári Pacha Ágoston sétálóutcát különös alkotások kerítették hatalmukba, amelyek a Római Katolikus Püspökségtől a Dóm térig sorakoznak, magukra vonva a járókelők figyelmét. Az Instalart /Szobrászat/ 000. Inspired by Constructim című projekt keretében megszületett alkotásokat szeptember 14-én este mutatták be a nagyközönségnek.

Az Instalart Marius Leonte vizuális művész irányításával valósult meg, aki fiatal képzőművészekkel (a temesvári Művészeti Egyetem végzősei, mesterizők, doktoranduszok, egyetemi hallgatók) közösen készítette el és helyezte el a sétálóutcán az alkotásokat. A Pacha Ágoston utcában Marius Leonte, Cătălin Bătrânu, Eugeniu Țibuleac, Ilien Duță és Baraka (Mihai Toth, Paul Feier, David Iancu, Adi Popa) alkotásait láthatjuk. A rendhagyó szobrok acélból, üvegszálas anyagból, műanyag dugókból és hálókból, fából, textiliából készültek, de olyan is van közöttük, amelyikre vetítésre alkalmas képernyőt szereltek.

Marius Leonte nevéhez fűződik a temesvári ARTuborg projekt megvalósítása is, amelynek a hegesztett pléh-csirkéit eleinte megmosolyogták a temesváriak. Ilie Duță Tornádó-fái remélhetőleg nem időznek sokáig a Római Katolikus Püspökség előtt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'