50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 05.31
Aradi RMDSZ

Szombaton rangsorolják a jelölteket

Király András
Király András

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete augusztus 30-án délelőtt a Bábszínházban tartja rangsoroló küldöttgyűlését, amelyen eldől, hogy a három szenátor- és hét képviselőjelölt milyen sorrendben dönthet arról, melyik választókörzetben szeretne indulni.

Mert habár amikor letették jelentkezésüket, bejelölték, hogy hol szeretnének indulni, a választási sorrendet a rangsoroló fogja eldönteni, hisz elképzelhető, hogy többen is ugyanazt a körzetet szemelték ki maguknak. A három szenátorjelölt: a megyei tanácsos Bölöni György, Cziszter Kálmán korábbi városi tanácsos, valamint Haász Tibor tőzmiskei polgármester, aki eredetileg nem jelentkezett, hanem a vezetőség győzte meg ennek szükségességéről. Ellenkező esetben a szövetség a meglévő három szenátori körzetből csak kettőben lett volna érdekelt, ami szavazatvesztést jelentett volna november 30-án.

A hét képviselőjelölt: Albert László, Búza Gábor, Faragó Péter, Király András képviselő, Pénzes Gyula városi tanácsos, Sipos György, Tóth Csaba megyei tanácsosok. A jelek szerint Búza Gábor kiheverte, hogy a helyhatósági választások rangsorolóján nem került bejutó helyre, és most a szövetség szekerét szeretné tolni a kampányban. Egyébként szinte biztosra vehető, hogy a képviselők rangsorolóján Király András képviselő, megyei elnök kapja a legtöbb voksot, és választhat elsőként körzetet. Ám hogy melyikben szeretne indulni, arról, habár nyilvánvalóan végeztek felmérést az esélyeket illetően, korábban nem akart nyilatkozni.

A jelöltek a mai rangsorolón előbb elmondják röviden programjukat, célkitűzéseiket, s ezt követően kerül sor a voksolásra.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Murvai Miklós / Vasárnap, 2008. augusztus 31., 22.22 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

NI-nak:
Az a szervezet, amelynek megvan a magához való esze, az messzemenően figyelemmel kiséri potenciális választói/kritikusai véleményét, mert ők valós, vagy esetleges hiányosságokra hívják fel a nagytiszteletű figyelmét, függetlenül attól, hogy az illető hány szavazatot sepert be egy sebtében megalakított párt színeiben.
Sajnos, boritékolható, hogy december elsejétől Ön sem fog erőfitogtatni az elért eredményekkel. Akkor valami mást kell majd előhúzni a kabátujjból. Az MPP-t már nem lehet.
Különben kiváncsi vagyok, mi az ami ennyire kiverte a biztosítékot, s ha van ilyen, akkor vitatkozzon tisztelt NI-nak. Több hasznát venné a magyar közösség. Talán még szavazatokat is hozna, ha meg tudná magyarázni, hogy ez az egész cirkusz, itt szórványban, -a rosszul értelmezett demokráciajátékot leszámítva- mire jó.
Hozzászólt: N I -nak / Vasárnap, 2008. augusztus 31., 12.22 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Aki saját lakóhelyén 121 szavazatot kap,és az új pártja sehol sem tudott teljes listát kiállítani az ne oktasson másokat,tanácsait tartsa meg az Mpp gyűlésekre.
Hozzászólt: radvanyi / Szombat, 2008. augusztus 30., 22.12 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Meggyoztek, mintahogyan arrol is meggyoztek, hogyan utasitsa rendre alattvaloit, aztan meg arrol is meggyoztek,hogyan ne alljon bosszut rajtuk. Es o minden esetben kotelnek allt. O a tokeletes katona. Es micsoda jellem!
Hozzászólt: Deák Róbert / Szombat, 2008. augusztus 30., 22.03 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Rangsorolják egymás között, gyengén fizetett munkahelyeik meghosszabbítását remélve, az elkövetkező 4 évre!
Hozzászólt: Nagy István / Péntek, 2008. augusztus 29., 21.52 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Aradi abszurd!
Egyéni választókerületek, egy-egy indulóval. A leírt válogatósdiba belefér, hogy Haász Tibornak csak a déli szenátori körzet jut, holott Őt északon ismerik annyira, amennyire, míg Bölöninek az északi miközben Ő a déliben lakik, vagy Sipos Györgynek Pécska helyett, ahol a legismertebb, és ott is lakik, Honctő vidéke jut.
De az is lehet, hogy az a kitűzött cél, hogy minimalizálják a szavazatszámot, és akkor ez a módszer tökéletes. A többi jelölt meg amúgy is aradi, tehát nem kötődnek a körzetekhez, és ahogy az természetes is, a körzetekben lakók sem hozzájuk.
A bekiabálónak semmi sem drága, mondhatják az urak. Ezzel együtt szerintem a legésszerűbb, és azért szavazatmaximalizáló módszer az lett volna, ha a körzetek küldöttei választanak hozzájuk jelölteket a választékból. Ezzel lehetett volna kampányra motiválni a körzetben lakó aktivistákat is, de így leginkább csalódásokat generálnak.
Lelkük rajta.
Szerencséjükre már nem kell MPP-snek fenntartaniuk aradi kerületet, amint az a szervezet országos honlapján olvasható. ( http://rmdsz.ro/hirek.php?hir=667 )

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'