Vasárnap, 2018. december 16., 12.36

Szórványlelkészek a focipályán

Közös fénykép a mérkőzés végén
Közös fénykép a mérkőzés végén

Különleges eseményre került sor vasárnap délután Piskin, ahol a hunyadi református egyházmegye lelkészei a nagyenyedi egyházmegyéhez tartozó kollégáikkal találkoztak. Nem a templomban, hanem a focipályán.

A különleges meccset Rátoni Csaba dévai református lelkész szervezte, a mérkőzés baráti hangulatban zajlott. Baráti eredménnyel, 12:12-es döntetlennel végződött, noha a szerencse a házigazdáknak kedvezett. A legelső gól kivételével a Fehér megyei vendégek végig vezettek a tabellán, a házigazdák befejezés előtt 5 másodperccel egyenlítettek ki.

Nem is annyira az eredmény számított, hiszen mindkét csapatban voltak olyanok, akik rendszeresen fociznak, és olyanok is, akik akár 20 éve nem művelték a sportot. Legfontosabbnak a mozgás, a jó hangulat és az együttműködés tekinthető Rátoni Csaba szerint. Akárcsak a szórványmagyarság lelki gondozása terén, a focipályán is az együttműködésnek és a csapatszellemnek jutott a főszerep. A meccs után a hunyadi és fehér megyei kollégák a dévai parókián folytattak tapasztalatcserét, finom gulyás mellett beszélték meg szórványbéli tevékenységük kihívásait.

A Hunyad megyeiek csapatában a szervező Rátoni Csaba dévai lelkipásztor mellett Zsargó János (Vajdahunyad), Czuhai Miklós (Piski), Sípos Szabolcs (Szászváros), Ary László (Lupény) és a meghívott Koppándi Zoltán dévai unitárius lelkipásztor játszottak. A vendégek is részesültek külső támogatásban, csapatukban Bíró István szászvárosi római katolikus teológus is játszott. A sportos összejövetel olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a nagyenyediek visszavágóra hívták meg Hunyad megyei kollégáikat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'