JelenHaz
Hétfõ, 2019. november 18., 21.50

Szövetség Dél-Erdélyben

Május 24-én, szombaton rendezi meg a dévai Szent Ferenc Alapítvány az immár sok éves hagyománnyal rendelkező tavaszi ünnepségét, mely Böjte Csaba atyát idézve: alkalom a hálaadásra, az Istennel való szövetség megújítására.

A helyszín ezúttal a most már teljességében felújított marosillyei Veresbástya, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szülőháza,  illetve annak gyönyörűen rendbetett kertje lesz. Szombaton délelőtt 11 órakor ünnepi szentmisével kezdődik a rendezvény, majd beszédet mond Sebestyén József, a Magyar Örökségvédelmi Hivatal részéről, ahonnan szakmai és anyagi téren egyaránt sok támogatást nyújtottak ez épület felújításában.

A közös nagy ebédet ezúttal is az alapítvány végzősei készítik és kínálják, ballagási és továbbtanulási költségekre gyűjtve az adományokat.

Délután a Szent Ferenc Alapítvány házainak kis lakói tartanak előadást, majd a dévai Renessaince Együttes gyermekcsoportja lép fel. A műsor fénypontját pedig a budapesti Gladius Consort középkori muzsikája biztosítja majd.

A szombati rendezvényhez kapcsolódik még a másnapi, május 25.i déli szentmise is, melyet immár Déván tartanak, majd felszentelésre kerül a Szent Ferenc Alapítványnál működő, számtalan jólelkű adakozásból kialakított fogászati rendelő, mely nagy segítéseget jelent a sok száz itt nevelkedő gyermek egészségnek megőrzésében.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'