MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 12.05

Sztrájkot fontolgat a CET szakszervezete

Arad – Ha a gigakalória ára nem drágul, a szakszervezeti tagok sztrájkot indítanak, mivel állításuk szerint így nem tudják kifizetni a termelési költségeket. Traian Deliman szakszervezeti elnök tegnap a sajtó előtt elmondta: az alkalmazottak attól félnek, hogy az alacsony árak miatt a hőközpont csődbe megy, következésképp ők elvesztik állásukat.

“Már intézkedtünk a felsőbb szerveknél és a municípiumi tanácsnál, de ha nem emelik a gigakalória árát, össze fogunk ülni a két szakszervezettel és kiterveljük a további lépéseket” – közölte Deliman a tiltakozásra hivatkozva. A szakszervezeti elnök szerint a gigakalória árának növelését a lakosság nem érezné meg, mivel a helyi büdzséből kiutalt fűtési támogatásokat emelhetné a helyi önkormányzat.
A polgármesteri hivatal illetékesei szerint pénteken épp a hőenergia drágulásával kapcsolatban szerveznek köztárgyalást.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Egy szakmabeli / Szombat, 2008. október 04., 18.25 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Jó volna ha a CET elkészitene egy energia biláncot, amiben kimutatnák hogy tulajdonképen a kazánba betáplált energiának hány százaléka az ami a távfütési rendszerbe be lesz küldve. Ennek az energiának menyi még a kaloria tartalma és persze menyi a pénzértéke. A hőenergia amit a városba küldenek tulajdon képen egy selejt ami kijőn a turbinábol, miután ottmeghajtotta a villanygenerátort. Tehát gyakorlatilag az ugynevezet fáradtgőzzel melegitik a vizet, amit régen a hütőtoronyban hötottek le. Ebből a féradtgőznek az energiájábol is egyrész vissza megy a kazánba a tápviz előmelegitőse formájában.
Tehát jó volna egy pontos kimutatást kérni a CET-tőlaz energia gazdálkodásal kapcsolatban. Ne varják a nép nyakába azokat a kőltségeket ami nem odavalo.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'