Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Csütörtök, 2019. november 14., 18.44
Tanévnyitási meglepetés

Sztrájkra készülnek a pedagógusok

Sztrájkra készülnek a pedagógusok
Sztrájkra készülnek a pedagógusok

Az országos oktatási szövetség (FEN) tiltakozó akciókkal fenyeget a tanévkezdés első napján, ha a parlamenti képviselők nem vitatják meg a tanári fizetések 50 százalékos emelését előíró törvénytervezetet, áll a FEN igazgatója, Dragoş Neacşu által aláírt közleményben.

A föderáció hétfőn azt kérte Bogdan Olteanu képviselőházi elnöktől, hogy sürgősségi eljárással vegye fel a napirendre azon törvénytervezet megvitatását, amely előírja a tanügyi alkalmazottak bérének mintegy 50 százalékkal való emelését. A határozatot a FEN rendkívüli országos tanácsa fogadta el szeptember 5-6-án Galacon.

Ha a képviselőház vezetősége nem tesz eleget a FEN követelésének, a szakszervezet tagjai készen állnak már az első iskolai napon elkezdeni a tiltakozó akciókat, áll a közleményben. A FEN ugyanakkor azzal fenyeget, ha tervezetüket félreteszik, kirobbantják a munkakonfliktust. „A FEN tagjai képviselőiken keresztül és kérdőíveken keresztül kifejtették, hogy egyetértenek a tiltakozás bármilyen formájával, beleértve az általános sztrájkot is, ha az 50 százalékos béremelést nem lép érvényben október 1-től” – állítja a közlemény. (Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'