JelenHaz
Hétfõ, 2019. november 18., 15.54
Közzétették a próbavizsgák eredményeit

Szükség van a hegy alatti abrakolásra!

Ma hozták nyilvánosságra a próbaérettségik eredményét. Hunyad megye egyetlen önálló magyar iskolájában 21 tizenegyedikes és 37 végzős diák jelentkezett a próbavizsgára. A tizenegyedikesek csupán a kötelező tantárgyakból mérettettek meg, közel egynegyedes sikerrel. A 21 diákból öten írtak 6-os feletti átlagot és további 3 diák állt nagyon közel az átmenő átlaghoz. Tizenkettedikben a három kötelező tantárgy mellett a választott tantárgyból is vizsgáztak a diákok. Itt az átmenési arány közel egyharmados. A tapasztalat szerint a nyári érettségin a szimulációnál jobb eredmények születnek, ehhez azonban maximálisan ki kell használni a hátralévő három hónapnyi felkészülési időt.

Az egy héttel korábban zajlott képességvizsga-szimuláció eredményeit is kifüggesztették a napokban. A Téglás Gábor Elméleti Líceumban a hetedikesek közül 4-en hiányoztak különböző vizsgákról, további 23 társuk közül tíznek sikerült ötös feletti osztályzatot szerezni minden tantárgyból.

A nyolcadikosok soraiban valamivel gyengébb volt az arány. A 27 vizsgázóból 8 diák ért el átmenő jegyet valamennyi tantárgyból.

A „bűnös” ezúttal is a matematika volt. A legtöbb diák esetében ez jelentette a buktatót.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'