Csütörtök, 2018. július 19., 00.45
Rúzsa Magdi az Aradi Magyar Napokon

Szülészeti nővér helyett énekesnő lett belőle

Szülészeti nővér helyett énekesnő lett belőle
Szülészeti nővér helyett énekesnő lett belőle

2013. szeptember 22-én lépett fel először Aradon, most visszatér a városligeti gokartpályára a közismert vajdasági magyar énekesnő, Rúzsa Magdi.

„1985. november 28-án születtem Vrbas városában, Vajdaságban, első dolgom az volt, hogy ordítottam egy nagyot, nos hát azóta ragaszkodom Én, Rúzsa Magdi a hangomhoz. 2006. május 20-án újjászülettem, mert, hogy megnyertem a Megasztár című vetélkedőt, végre lett közönségem, megnőtt a lelkem, és megígértem, ezentúl adni fogok, már amit az ember a hangjával adni tud. Semmi mást nem kérek, csak erőt, hogy végig tudjam járni az utamat” – így vall biográfiájában az Aprócska blues című dal előadója.

Rúzsa Magdi szülészeti nővérnek tanult, ugyanakkor kisgyermek korától fogva énekel. Első igazán meghatározó zenei sikerét 2004-ben szerezte: a zentai „Farsangi Ki mit tud”-on megnyerte a könnyűzenei kategóriát. Ugyanezekben az években énekesként csatlakozott egy amatőr zenekarhoz. 2005-ben jelentkezett a magyarországi TV2 tehetségkutató műsorába, a Megasztárba, amit 2006-ban meg is nyert. A 2007-es évet végigkoncertezte és sikerrel, ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Aprócska blues című dalával. A versenyen kilencedik helyezést ért el.

Aki követi Rúzsa Magdi zenei pályáját, az tudja, hogy az énekesnő slágert slágerre halmoz, koncertjei, fellépései egymást érik, de mindezek mellett marad idő a magánéletére is. Nem is olyan régen, szeptember 16-án megházasodott, férje a Budapesti Műszaki Egyetem egyetemi docense.

A következő hétvégén, szeptember 29-én, pénteken 20 órakor Rúzsa Magdi a ligeti gokartpálya szabadtéri színpada elé várja újból aradi rajongóit, hogy új és régi slágereit egyaránt elénekelje.

Az eseményre az Aradi Magyar Napokon kerül sor, szervező az RMDSZ Arad Megyei Szervezete.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'