MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 10.09

Szüreti fesztiválra várják a temesváriakat

Verseci tamburazenekar muzsikál a temesvári Opera téren
Verseci tamburazenekar muzsikál a temesvári Opera téren

Szeptember 14–17. között 60. alkalommal tartják meg a Temesvártól mindössze 60 km távolságra fekvő Versecen (Szerbia) a hagyományos Szüreti Fesztivált. A rendezvényre Vladan Tadic, Szerbia temesvári főkonzulja invitálta meg a temesváriakat, akik az előző években is szép számban vettek részt a déli szomszédvár eseményén.

A verseci dombok déli lejtőin már a római korban szőlőt termesztettek. A verseci borvidék jellegzetes borainak széles választékát kóstolhatják meg turisták a Szüreti Fesztiválon, amelynek egyik fénypontja a borrendek lovagjainak a felvonulása.

Az idei Szüreti Fesztivál már szeptember 14-én este elkezdődik a verseci dombon megszervezett ünnepséggel. A fesztiválmegnyitóra szeptember 15-én, pénteken kerül sor Versec központjában, könnyűzenei koncertekkel és tűzijátékkal. Szeptember 16-án, szombaton a tamburazenekarok parádéja, a borlovagok felvonulása és az esti koncertek csábítják a látogatókat. A Szüreti Fesztivál csúcseseményére vasárnap délben kerül sor, amikor karneváli felvonulásra és „szőlőesőre” invitálják a turistákat, ahol értékes díjakat nyerhetnek a szemfüles résztvevők.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'