Csütörtök, 2018. december 13., 09.30

Szüreti szokásokat keltettek életre a Kohézió jótékonysági bálján

Zeneszóra vonult a szüreti menet
Zeneszóra vonult a szüreti menet

A Kohézió Egyesület az elmúlt hét végén a temesvári Ifjúsági Házban  szervezte meg hagyományos szüreti bálját, amelynek idén is kettős célja volt: a szüreti szokások felelevenítése és a jótékonyság. A hajnalig tartó fergeteges szüreti mulatságot a Temes megyei RMDSZ képviselői, szegedi és londoni vendégek is megtisztelték jelenlétükkel.

A szép számú bálozót a Kohézió Egyesület nevében Sipos Ilona köszöntötte. „A szüreti bál bevételéből és az összegyűlt adományokból karácsonyi élelmiszercsomagokat állítunk össze az egyesületünk nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű nagycsaládok számára. Ez úton köszönetet szeretnék mondani a Kohézió Egyesület baráti körének és minden közreműködőnek, aki besegített a rendezvény megszervezésében!” – mondta Sipos Ilona.

A bál csúcspontja, mint minden évben, ezúttal is a szüreti felvonulás és a szüreti szokások bemutatása volt. A bálozó családok népviseletbe öltözött gyermekei vidám jelenetekkel, szüreti rigmusokkal elevenítették fel a szüreti szokásokat. A csőszlányok bemutatták szebbnél szebb szüreti kosaraikat. A vetélkedő valamennyi résztvevőjét oklevéllel és kis ajándékkal díjazta a Vass Aranka és Christina Manderscheidt összeállítású zsűri, de a legszebb és legötletesebb szüreti kosár elkészítői – Holló Izabella és Kele Noémi – különdíjakban részesültek.

Éjjel 1 óra után tartották meg a hagyományos tombolahúzást, amelyre a Kohézió Egyesület németországi támogatója, a hamburgi TEMAH-csoport, valamint a dévai Corvin Kiadó, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház és szegedi támogatók ajánlottak fel értékes díjakat. Kisorsolásra került egy hagyományos szőlőkosár is, amelyet immár 5. alkalommal Stef Patricia vihetett haza!

A fergeteges születi mulatsághoz a talpalávalót a 4+2 Aszinkron zenekar szolgáltatta.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'