Hétfõ, 2018. december 17., 11.30
Nótaest az egész családnak

Talpalávalót kívánság szerint húznak

Talpalávalót kívánság szerint húznak
Talpalávalót kívánság szerint húznak

A megyei RMDSZ Nőszervezetének egyik legfontosabb célkitűzése erre az évre, hogy még jobban összekovácsolja a magyarságot, illetve olyan programokat, eseményeket, megmozdulásokat szervezzen, ahová a fiatalabb (már nem iskolás, de még nem  nyugdíjas) korosztály is szívesen ellátogat.

Az első lépés erre a február 23-ára szervezett nótaest, ami tulajdonképpen egy lazulós, szórakozós, kikapcsolódós összejövetel lesz népzenei aláfestéssel, amit a Viola néptánccsoport zenészei, a Gazdag testvérek biztosítanak. A zenészek leginkább mezőségi nótákat húznak, de ebben az esetben a „közönség” kérései alapján állítják össze a repertoárt, tehát egyfajta kívánságműsorként fognak zenélni.

„Azokat a fiatalokat is szeretnénk otthonról kimozdítani, akiknek kisebb gyermekük/gyermekeik vannak. Tudjuk, hogy kisgyerekes szülőként nem egyszerű eljárni szórakozni, ezért a nótaesten biztosítunk színes ceruzákat, lapokat, hogy a gyermekek is lekössék magukat rajzolgatva, miközben a háttérben népzene szól, hisz nem lehet elég korán elkezdeni elültetni a gyökereket” – így nyilatkoznak a szervezők, akik kihangsúlyozták, hogy nemtől és kortól függetlenül mindenkit szeretettel várnak az első alkalommal megszervezett nótaestre.

Ez egy remek alkalom arra, hogy „elbeszélgessünk egymással, magyar közösségünk hölgy tagjai elmondják, milyen jellegű kikapcsolódási, szórakozási lehetőségre lenne igényük, hogy ezt figyelembe véve tudjunk a jövőre nézve tervezni” – mondják a szervezők.

Február 23-án, pénteken 18 órakor kezdődik a nótaest az aradi RMDSZ székházában, a Püspökség (Episcopiei) utca 32. szám alatt. Büfét nem biztosítanak, de igény szerint vihetnek rágcsálni- és innivalót.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Dobi Tamas / Szerda, 2018. február 28., 00.09 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

jvolt a Notaest a tobi mikorlesz?
a kovetkezo ugye egy szombati napon lesz ezentul?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'