JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 08.31

Tanévkezdés Resicabányán

A 2010–2011-es tanév kezdetén ellátogattunk a magyar tagozatos iskolába és a magyar óvodai csoportba. A borús idő ellenére a gyerekek jó kedvvel és kipihenten érkeztek az évnyitóra. 

A magyar I–IV. osztálynak helyet adó Diaconovici-Tietz Líceumban Bálint Erzsébet tanítónő várta a gyerekeket. Elmondta, hogy idén egy elsős lesz, összesen húszan lesznek az összevont elemiben. A 15. számú óvodában működő magyar csoportot Német Emese óvónő fogadta. 13 kis óvodás alkotja a korosztály szerinti vegyes csoportot. Sikeres tanévet kívánunk mind az iskolásoknak, mind az óvodásoknak!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Sandor / Kedd, 2010. szeptember 28., 15.17 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Kedves Emese! Kérdésére válaszom: Kettővel. Nem akarok követ vetni másokra, de mégis kell valami hiba legyen, hogy a több ezres resicai magyarságból nem telik ki egy rendes magyar elemi, miközben - újságból olvasom - a 138 fős Háromkúton, iskolát kell építsenek, mert sok a gyerek. Egyébként a cigányok magyar tanulása szép dolog. Nem is azzal van bajom.
Hozzászólt: emese / Szombat, 2010. szeptember 25., 20.00 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Mér az is egy haladás,hogy léteznek magyarul megtanulni ohajtó más nemzetisegüek.
Hozzászólt: emese / Szombat, 2010. szeptember 25., 19.57 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A Sándor hány magyar gyerekkel gyarapitotta az ovoda avagy iskola padjait. milyen könnyü követ emelni másokra.
Hozzászólt: Júlia / Péntek, 2010. szeptember 24., 22.00 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Röviden: a magyar csoportból általában nem megy magyar elemibe senki, igaz tavaly nem voltak előkészítősök. A két évvel ezelőtt megszűnt kereszthegyi magyar csoportból viszont a gyerekek többsége beiratkozott a magyar elemibe, igaz ők mindannyian cigányok.
Hozzászólt: Sandor / Csütörtök, 2010. szeptember 16., 15.11 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Kedves Újságíró Asszony!
Arról érdeklődnák,hogy hányan mentek az előző évi óvodások közül most első elemibe? S akik nem a magyar összevontba mentek, azok hová?
Mit lehetne tenni, hogy a magyar családok is a magyar elemibe vigyék a gyermekeket? Mit tesz ezért az RMDSZ, az iskola, az óvoda, illetve az egyházak? Tudom, hogy nem egyszrű kérdések, ezért elnézést.
Hozzászólt: Júlia / Csütörtök, 2010. szeptember 16., 13.08 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Nagyon téved Csala, mindkét helyen készült fénykép. a szerkesztő úgy döntött, hogy egyiket sem teszi be a cikk mellé....ez már nem tőlem függött.
Hozzászólt: Csala / Csütörtök, 2010. szeptember 16., 11.31 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A fényképezőgép otthon maradt. Így úgy tűnik, hasból jött a tudósítás.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'