Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. október 16., 17.42
Iskolanapi, év végi előadás Kisjenőn

Tanévzáró az Erdőhegyi Általános Iskolában

A napközisek tánca vastapsot érdemelt ki
A napközisek tánca vastapsot érdemelt ki

Az Erdőhegyi Általános Iskolában, önálló iskolaként hetedik alkalommal került megrendezésre vasárnap, június 9-én az évzáró és iskolanapi ünnepség. A városi Kultúrotthonban 17 órai kezdettel színpadra léptek az iskola növendékei, az óvodásoktól a legnagyobbakig. Az előadás elején Sime Judit igazgató köszöntötte a megjelenteket, megköszönve a támogatást és a munkát, majd átadta a szót Gál Éva Gabriella nevelési igazgatónak, aki színpadra szólította a szereplőket.

Az előadás első műsorszámaként a Fáy Szeréna kórus népdalokat adott elő, Pusztai Matild és Sime Judit irányításával, majd a napközisek következtek Hent Annamária és Hotăran Zsuzsanna óvónők közreműködésével, tapsra buzdítva a közönséget. Az előkészítősök szavalatokkal és tánccal is készültek, Csáki Margit tanítónő vezetésével. Őket az óvodások követték, akik Pascu Erzsébet óvónő segítségével, román, magyar és cigány táncot adtak elő. A III. osztályosok esernyős tánca, Hevesi Laura tanítónő elgondolásában, nagyon látványos és kidolgozott volt. Szilasi Ildikó és Gál Éva Gabriella tanítónők betanításában lépett színpadra az első és a második osztály. Cigánytáncuk nagy sikernek örvendett. A negyedikesek modern tánccal kedveskedtek a közönségnek, Csáki Margit tanítónő vezetésével. Az V. és a VI. osztályosok vidámsággal töltötték be a színpadot táncukkal, amelyet Biró Margit és Pusztai Matild segítségével sajátítottak el. Az utolsó műsorszám, az Erdőhegyi Iskola Néptánccsoport újonnan betanult tánca volt. A csoport vezetője Kiss Csilla tanárnő, koreográfusa Szilágyi András. Az előadás szüneteiben három tombolahúzásra is sor került, Pálfi András tanár úr segítségével. Szavalatával hozzájárult az előadás színesebbé tételéhez: Zsigmond Jázmin, Nuica Raul, Molnár Tamara és Molnár Petra. A háttérmunkában besegítettek Biró Margit és Máté Erzsébet tanárnők, valamint Erdős Julianna és Bálint Mária. A műsorunkat megtekinthetik a YouTube-on Sime Sorin tanár úr szerkesztésében.  

Köszönjük mindenkinek, oktatónak és tanulónak, hogy munkájával széppé tette ezt a napot! Köszönet azoknak, akik a tanév folyamán támogatták közösségünket, köszönet annak, aki dolgozott érte, aki tett azért, hogy megmaradhassunk, gyarapodhassunk!

 

Sime Judit


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'