JelenHaz
Hétfõ, 2019. május 20., 12.03

Tanszercsomag a Hunyad megyei magyar előkészítős osztályok diákjainak

Harmadik éve kapnak a magyar nyelven tanuló előkészítő osztályosok tanszercsomagot Hunyad megyében. Az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete a pedagógusszövetséggel közösen indította a programot, idén negyven dévai, csernakeresztúri, petrozsényi, lupényi és szászvárosi előkészítős kisdiákot várta a padján tanszercsomag az iskola első napján.

„Az iskolába lépő gyermekek várakozó kíváncsiságát megőrizni kiemelten fontos feladata minden pedagógusnak, közösségért tevékenykedőnek. Az első iskolai nap izgalommal teli élményét szeretnénk idén is emlékezetessé tenni azzal, hogy útravalóul minőségi oktatás megvalósítására alkalmas segítséget nyújtunk, amely egész évben támogatja majd a tanítást, tanulást. Köszönöm a Hunyad megyei RMDSZ-nek, hogy ezúttal is segítséget nyújtott abban, hogy a jó szándék testet ölthessen, örömet csempészve az iskolának nekivágó kis előkészítősök mindennapjaiba” – fogalmazott Csatlós Erzsébet, az RMPSZ Hunyad megyei elnöke.

„Az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezetének az anyanyelvű oktatás a legfontosabb prioritása. Minden alkalmat megragadunk, hogy ezt az ügyet elősegítsük. Az iskolakezdés meghatározó nemcsak a gyerekek, de az egész család számára, a tanszercsomaggal a szülők anyagi terhéből szerettünk volna levenni, de ugyanakkor kedveskedni a kicsiknek is, hiszen az első iskolai napra egész életünkben emlékezni fognak. A három évvel ezelőtt indított program nem titkolt célja az is, hogy ösztönözzük a magyar és etnikailag vegyes családokat, hogy a magyar oktatást válasszák. Van jó és rossz hírünk e téren, rossz hír, hogy Vajdahunyadon és Vulkánban nem indult előkészítő osztály magyar nyelven, a jó hír viszont az, hogy Hunyad megyében akárcsak tavaly, idén is összesen negyven kisgyerek kezdi az iskolát magyar előkészítő osztályban” – mondta el Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke.

Ebben az évben a 40 előkészítő osztályba beiratkozott gyerek munkafüzeteket, írószereket tartalmazó csomagot kapott, ugyanakkor mágneses táblákat is vásároltak, amelyeket az osztályban használhatnak.

 

Winkler Gyula EP-képviselő sajtóirodája

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'