JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 14.21

Tanügyisek sztrájkja Aradon

Ma elvileg megkezdődött a tanügyisek sztrájkja a sürgősségi kormányrendelet ellen, amely április 1-jére halasztaná fizetésük 50%-os megemelését. Napközben az Arad megyei helyzetről tájékozódtunk, amely felemás állapotot tükröz.

Dănuţ Ieneşecu, Aradi Demokratikus Tanügyi Szakszervezet elnöke a Nyugati Jelennek elmondta: értesüléseik szerint a megyében a hozzájuk tartozó tanügyiek többsége csatlakozott az általuk meghirdetett egyhetes japán sztrájkoz. Ez abban nyilvánult meg, hogy fehér karszalagot vagy a szakszervezeti hovatartozásukat hirdető kitűzőt viseltek.

Mindezt valamelyest megerősítette Szabó László, az Aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola magyartanára, aki lapunk érdeklődésére közölte: kollégái többsége fehér karszalagot viselt a tegnapi nap folyamán, a tanmenet különben zavartalanul folyt. Időközben zajlik az aláírásgyűjtés a figyelmeztető, illetve az általános sztrájk támogatására.

A Csiky Gergely Iskolacsoportban viszont tegnap nyoma sem volt semmiféle tiltakozó akciónak. Maxim Andrea, az iskola szakszervezeti bizalmija szerint ma reggel vitatják meg a csatlakozást a japán sztrájkhoz; senkit sem akarnak ugyanis semmire sem kötelezni.

Pellegrini Miklós helyettes főtanfelügyelő érdeklődésünkre közölte: a megyéből a nap folyamán semmiféle, a normális tanmenetet zavaró eseményről nem kaptak jelentést.

A szakszervezetek különben azonnal felhagynak tiltakozó akcióikkal, amint érvénytelenítik a fizetésemelést elhalasztó sürgősségi kormányrendeletet.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'