Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 06.14
Helyezkedés Temes RMDSZ-es jelöltlistáján

Tanulj meg fiam, komédiázni…

Körülbelül egy héten belül felállítják a rangsort a Temes megyei RMDSZ temesvári és megyei tanácsos-jelöltjei között. A jelölés – a meghosszabbított határidő lejártával – lezárult, és kilencen adták be a jelentkezésüket.

A temesvári városi tanácsosi listán öten pályáznának a befutónak vélt helyekre az idei helyhatósági választásokon; íme ábécésorrendben: Bárányi Ferenc volt parlamenti képviselő, ex-egészségügyi miniszter, Dukász Péter színművész, aki az 1990-es években volt már képviselőtestületi tag, Köles János, a megyei RMDSZ volt gazdasági alelnöke, Kiss András ornitológus, muzeológus és Szabó Ferenc tanító, a Bokréta hagyományőrző csoport vezetője.

A megyei tanácsosi listán szintén öten pályáznak, ám Köles János ide is beadta a jelentkezését. Halász Ferenc megyei RMDSZ-elnököt az alapszabályzat értelmében hivatalból megilleti a listavezetői hely. A többiek ábécésorrendben: Fazakas Csaba, a Temesvári Református Egyházmegye esperese, Kaba Gábor zsombolyai polgármester és Szász Enikő, a Csiky Gergely színház ex-igazgatója, volt megyei tanácsos.

Azt, hogy ki milyen sorrendben kerüljön fel a választási listára, egy értékelő bizottság dönti el. Ez az RMDSZ öt elnökségi tagjából, illetve a Civil Tanács és a Területi Képviselők Tanácsa három-három képviselőjéből áll (a két listát más-más összetételű bizottság bírálja el). A jelentkezők dossziéjának áttanulmányozása után a jelöltek személyes meghallgatására is sort kerítenek.

A helyhatósági választásokon egyébként teljes listákat állít az RMDSZ, az üresen maradt helyeket később „töltik fel”. A szervezetnek fő célkitűzése, hogy legalább visszaszerezze a 2004-ben elveszített három megyei tanácsosi, illetve két temesvári tanácsosi tisztséget.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'