Szombat, 2018. december 15., 04.20
Ars Fotografica Arad – 2017 Nemzetközi Fotószalon

Tárlatmegnyitó díjözönnel

Ionel Bulbuc és Mircea Boran, a Foto Club Arad elnöke
Ionel Bulbuc és Mircea Boran, a Foto Club Arad elnöke

Az 1968-ban alakult Foto Club Arad Egyesület idén immár XVII. alkalommal rendezte meg az Ars Fotografica Arad – 2017 Nemzetközi Fotószalont.

A nagyméretű fotópályázat idei kiadására 132 fotós 982 alkotását küldte be, ebből 501 színes, 481 egyszínű kategória. A megmérettetésre az egyéni fotósokon kívül jelentkezett 14 hazai és 18 külföldi fotóklub, a zsűri több mint 300 alkotást fogadott el és válogatott be a kiállítás anyagába, melynek megnyitója november 9-én volt az aradi Atrium Mall bevásárlóközpont kiállítótermében. A tárlatot megnyitotta Ionel Bulbuc, a Megyei Kulturális Központ igazgatója.

A Romániai Fotóművészek Egyesületének (AAFR) égisze alatt sorra kerülő pályázaton a Best Author címet Hengki Lee indonéziai  fotósnak ítélték oda.

A Megyei Tanács és a Megyei Kulturális Központ kezdeményezésére a munkákról egy katalógus is készült, melyet digitális változatban a www.fotoclubarad.rointernetes oldalon érhető el.

A színvonalas pályamunkákat két kategóriában díjazták idén is, színes, valamint monokróm (fekete-fehér) kategóriában. A fényképek elbírálásánál a zsűritagok – Lennert Géza, Rusu Adela, Dan N. Buruleanu – nem tudták sem a fotós, sem a fotó nevét. Mindezek a kiválasztás után jutottak tudomásukra.

A nyertesek nevét az október 12-i lapszámunkban hoztuk le. A jelenlévő díjazottak személyesen vehették át a válogatásokból összeállított katalógust és díjakat, a többiek postai úton jutnak hozzá.

A zsűri által elfogadott 305 alkotásból 109 megtekinthető az Atrium Mall bevásárlóközpont kiállítótermében.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'