Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 15.55

Tavasszal folytatódhat a mikelakai felüljáró építése?

A mikelakai vasúti felüljáró látványterve a CNAIR honlapján
A mikelakai vasúti felüljáró látványterve a CNAIR honlapján

A több éve „holtvágányon álló” mikelakai felüljáró befejezéséhez szükséges összeg is szerepel a kormány 2019-es évi költségvetésében, jelentette be a sajtónak Dorel Căprar, a szociáldemokraták (PSD) Arad megyei parlamenti képviselője. A kormány múlt pénteken fogadta el a 2019-es évi állami költségvetés tervezetét – a végső jóváhagyás a parlamenté –, melyben, a beruházások között, az aradi körgyűrű második felüljárója is szerepel.

A létesítmény megépítéséhez még 2011-ben fogtak hozzá, de a munkálatokat félbeszakították, miután (a szerződésbeli kötelezettségek megszegése miatt) fel kellett bontani a szerződést a kivitelezővel. A temesvári Confort Rt. és a bukaresti Vel Service Rt. társulásából létrejött konzorciummal még 2014. novemberében bontották fel a szerződést. A kivitelező addig a munkák csupán 21%-át végezte el.

A romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) tájékoztatása szerint a beruházás értéke 25 665 184,89 lej. Az Arad–Bukarest vasútvonal fölé tervezett létesítmény 322 méter hosszú és 13,60 méter széles lesz, ugyanakkor két kerékpársávot is magába foglal. Az új céggel (Implenia Baugesellschaft m.b.H) tavaly áprilisban írták alá a szerződést. 

Dorel Căprar parlamenti képviselő elmondta: az építkezést várhatóan idén tavasszal kezdik, reményeik szerint gyorsabb tempóban, mint a CET-nél lévő felüljárónál.

Cs. E.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'