Szombat, 2018. december 15., 17.02

Tegnap ülésezett az Arad–Békés vegyes bizottság

Domokos László, Iosif Matula és Búza Gábor megyei tanácsi alelnök
Domokos László, Iosif Matula és Búza Gábor megyei tanácsi alelnök
Az Arad–Békés megyék között megalakult vegyes bizottság működési szabályzatának tegnapi elfogadásával, a 2008-as program pontosításával a gyakorlatban is megalapozták a két megye hosszú távú kapcsolatát. Nem véletlenül mutatta fel az ülés utáni tájékoztatón Domokos László, Békés Megye Képviselő Testületének elnöke azt a mappát, amelynek borítóján a két megyét határok nélkül forrasztották össze. “Szenzáció nem történt ma, talán csak annyi, hogy együtt dolgozunk” – sommázta még a történteket, hozzátéve, hogy a határok leépítése szlogen marad, ha nem születnek közös tervek.

Iosif Matula, az Arad Megyei Tanács elnöke pedig figyelmeztetett: eddig tükörpályázatok voltak, most viszont a két megye együtt halad.
A vegyes bizottság – a határ menti megyék közül először Arad és Békés hozta ezt tető alá – működésének lényege, hogy előkészítsék azokat a közös pályázatokat, amelyek abban a pillanatban letehetők az asztalra, amint rendelkezésre állnak a közösen lehívható uniós alapok. A legtöbb projekt út- és más infrastruktúra-fejlesztést céloz meg, többek között a Kürtös–Lökösháza, Dombegyház–Kisvarjas vagy Zerind–Dénesmajor utakat, de vannak környezetvédelmi, vízgazdálkodási terveik is.
A tegnapi ülésen meghatározták azokat a civilszervezeteket is, amelyek együtt dolgoznak a vegyes bizottsággal. Az albizottságok már februártól találkoznak, a vegyes bizottság legközelebb április 10-én Békéscsabán ül össze.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'