Fölszálott a páva

JelenHaz
Szerda, 2019. november 13., 01.40
Kampuszépítés Aradon

Telek-tologatás

Tiberiu Dekany alpolgármester ma arra kérte fel a polgármestert: minél hamarabb találjon egy megfelelő telket, annak a két, gimnáziumi kampusznak, amelynek felépítésére a kormány a múlt héten pénzt hagyott jóvá.

A régóta tárgyalt, az aradi Adam Müller Guttenbrunn, a Sportiskola, illetve a Gazdasági Gimnázium számára eltervezett, étkezdével, sporttermekkel, tantermekkel és bentlakással felszerelt kampuszokról van szó. Az eredetileg kijelölt zádorlaki telek nem felelt meg a követelményeknek jogi problémák miatt, ezért minél hamarabb új telket kell találni, másképp elvesztik a kormánypénzeket.

A hónapok óta folyó telek-vita pikantériája, hogy Dekany egykori liberális párttársa, Gavril Popescu prefektus viszont tegnap kijelentette, hogy Zádorlakon 24 hektár áll rendelkezésre a kampusz és az új kórház számára, a polgármesternek csak „le kell hajolnia érte”. Egyébként a nagylaki kampusz számára is érkezett újabb pénzösszeg a kormánytól, a határ menti városban viszont már megvan a telek.

– Az új telkek kijelölése a polgármester feladata. Ha nem talál mihamarabb egy megfelelő helyet, Arad újra pénz nélkül marad, ahogy tavaly is történt. Úgy gondolom: ezt a problémát prioritásként kéne kezelni, mert oktatásügyi beruházásról van szó, az aradi fiatalok számára – nyilatkozta Dekany.

Úgy tűnik, az ügyben valaki mellébeszél.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'