JelenHaz
Péntek, 2019. december 13., 22.34

Teljes káosz az egészségügyi rendszerben

Teljes káosz az egészségügyi rendszerben
Teljes káosz az egészségügyi rendszerben

Egy héttel ezelőtt újabb kellemetlen helyzettel szembesültek a háziorvosok: leállt az egészségügyi rendszert kiszolgáló informatikai platform, így az egészségügyi szolgáltatásokat, a gyógyszer és orvosi segédeszköz kiadásokat offline módban kell folytassák a probléma megoldásáig – közölte honlapján az országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS).

A túl gyakran fellépő műszaki hiba rendkívüli mértékben megnehezíti és lassítja a háziorvosok munkáját, hiszen nem tudják aktiválni a betegek egészségügyi kártyáját, és nem tudnak elektronikus recepteket, valamint küldő papírokat kiállítani.

A Háziorvosok Országos Szövetsége (SNMF) szerint nem ez az egyetlen probléma az egészségügyi rendszerben, viszont ez egy olyan dolog, ami szorosan összefügg az egészségügyi szolgáltató, az egészségbiztosító és a páciens közötti kapcsolattal, tehát égetően sürgős és fontos lenne az informatikai rendszer tökéletesítése.

A háziorvosok elmondása alapján az elmúlt két hétben alig 10 százalékban működött a rendszer, ez nagyban megnehezíti munkájukat és kellemetlenné teszi a betegek, páciensek helyzetét is.

A CNAS továbbra is azt állítja, hogy dolgoznak a probléma elhárításán, igyekeznek, hogy a rendszer minél hamarabb hibátlanul működjön újra.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'