JelenHaz
Szerda, 2019. november 20., 11.28

Temes–Hong Kong gazdasági együttműködés

A Temes–Hong Kong gazdasági együttműködési szerződés aláírása Priscilla Yeung HKTDC igazgató és Florica Chiriță CCIAT ügyvezető igazgató (Pataki-fotó)
A Temes–Hong Kong gazdasági együttműködési szerződés aláírása Priscilla Yeung HKTDC igazgató és Florica Chiriță CCIAT ügyvezető igazgató (Pataki-fotó)

A Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara (CCIAT) és a Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) képviselői 2018. december 5-én együttműködési megállapodást írtak alá Temesváron. A dokumentumot Florica Chiriță, a CCIAT ügyvezető igazgatója és Priscilla Yeung, a HKTDC Németországi és Közép-Európai igazgatója látták el kézjegyükkel.

A Priscilla Yeung vezette Hong Kong-i küldöttség december 4-én egy temesvári szemináriumon vett részt, ahol bemutatták a Temes megyei üzletembereknek a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztésében rejlő lehetőségeket. A szemináriumon mintegy 70 bánsági cég képviselője vett részt. Szerdán délelőtt a Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamarával való együttműködési lehetősekről tárgyalt Priscilla Yeung HKTDC igazgató, A tárgyalások eredményéről Florica Chiriță ügyvezető igazgató számolt be a sajtónak: „Az együttműködési egyezmény aláírása mellett konkrét dolgokban is megállapodtunk a HKTDC igazgatójával. 2019 áprilisában gazdasági küldetést szervezünk Hong Kongba a Temes megyei cégek számára, ahol egy nemzetközi kiállítást látogatunk meg. A szervezők a start-up cégek számára ingyenes szállítást és elszállásolást biztosítanak, a többi cég csak ingyenes szállást kap Hong Kongban. A kiállításon elsősorban könnyűipari termékeket mutatnak be, de logisztikai és ingatlanfejlesztési cégek is részt vesznek. 2019 őszén Hong Kong-ból jön egy gazdasági küldöttség Temesvárra” – nyilatkozta Florica Chiriță, aki szerint 2020-ban egy nagyszabású kiállítást szerveznének Temesváron kínai kiállítókkal.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'