JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 21.36
Discover Timiș-alkalmazás

Temes megye látványosságai a virtuális világban

A Discover Timiș digitális platform bemutatója a Megyeházán
A Discover Timiș digitális platform bemutatója a Megyeházán

Az ország legnyugatibb megyéje immár megjelent a virtuális világban is: a Megyeháza régi tanácstermében szeptember 4-én mutatták be a Discover Timiș telefonos alkalmazást és a www.discovertimis.cominternetes portált, amelyek hasznos információkkal látják el a bel- és külföldi turistákat. Az ingyenesen letölthető telefonos alkalmazás angol nyelven, az internetes portál román és angol nyelven tájékoztatja az érdeklődőket Temes megyei látványosságairól, az aktuális rendezvényekről és a turisztikai szolgáltatásokról.

Temes megye digitális népszerűsítése a helyi Turizmust Népszerűsítő és Fejlesztő Egyesületnek (APDT) köszönhető, amely a Temes megyei önkormányzat támogatásával működik. Az APDT kezdeményezésének aktualitása vitathatatlan, hiszen Temesvár 2021-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz és a várost, illetve a megyét meglátogató bel- és külföldi turisták száma már három évvel a kulturális rendezvénysorozat előtt jelentősen megnőtt. „Az is nagyon fontos, hogy melyek lesznek a Kulturális Főváros-projekt közvetlen eredményei, mi történik 2021 előtt és 2021-ben, de az én szempontomból az a legfontosabb, hogy mi lesz 2021 után, hogyan tudjuk kamatoztatni az addig elért eredményeket?” – mondta a bemutató alkalmával Călin Dobra megyei tanácselnök.

A Discover Timiș telefonos alkalmazást és internetes portált az Eventya cég hozta létre, mintegy 10 000 lejes költséggel, amibe a portál, illetve az alkalmazás karban tartásának és frissítésének költsége is benne foglaltatik. Az alkalmazás egy meglévő, jól bevált szoftveren alapszik, a Discover Timiș megvalósítása során inkább a turisták számára fontos és érdekes információk feltöltésén volt a hangsúly. A telefonos alkalmazás tartalmazza az aktuális kulturális eseményeket, fesztiválokat, turisztikai ajánlatokat, látványosságokat, turisztikai útvonalakat, kerékpárutakat, építészeti látványosságokat, templomokat, szabadidős programokat, vendéglőket, gasztronómiai különlegességeket, népművészetről és kulturális hagyományokról szóló információkat, városi és vidéki szálláslehetőségeket, általános turisztikai kalauzt és szállítási lehetőségeket.

„A szállodák, panziók, turista-irodák lehetőséget kapnak rá, hogy ingyen feltöltsék kínálatukat a Discover Timiș portálra, illetve alkalmazásra, ugyanakkor azt várjuk el tőlük, hogy népszerűsítsék az alkalmazást és Temes megyét” – mondta a Nyugati Jelen kérdésére válaszolva az Eventya cég képviselője. A Discover Timiș-alkalmazás bemutatója nagy érdeklődést váltott ki nemcsak a sajtó, hanem a turisztikai szolgáltatók körében is, akik nagy számban vettek részt a bemutatón.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'