Szombat, 2018. október 20., 12.31

Temes megyei partnereket keresnek a vajdasági cégek

Román–szerb üzleti esemény a kamarai székházban
Román–szerb üzleti esemény a kamarai székházban

A Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara székházában október 3-án, kedden román–szerb üzleti találkozóra került sor, Temes megyei és vajdasági cégek képviselőinek részvételével. Az üzleti eseményre az idén áprilisban aláírt, a Temes megyei és a vajdasági kereskedelmi kamarák közötti együttműködési szerződés nyomán került sor Temesváron.

„A mai üzleti eseményen 15 vajdasági és 10 Temes megyei cég képviselője vett részt – nyilatkozta a sajtónak Vladan Tadic, Szerbia temesvári konzulja. – Ez elég szerény részvétel, de mivel ezek az első lépések a gazdasági együttműködés fejlesztése területén, úgy vélem hogy ennek a találkozónak megvan a jelentősége a kétoldalú gazdasági kapcsolatok jövője szempontjából. Az itt jelen levő szerbiai cégek zöme a fémfeldolgozó iparban, a romániai cégek többsége az építőiparban tevékenykedik és lehetőség nyílik a számukra a megfelelő gazdasági partnerek beazonosítására.”

 „Az idén áprilisban aláírt szerződésben konkrét rendezvények megvalósítása is szerepelt, ezek között van a mai üzleti esemény is – nyilatkozta Florica Chiriță, a Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara vezérigazgatója. – Mi összehoztuk a román és a szerb cégeket és amennyiben megtalálták a számukra megfelelő partnereket, biztosan szerződéseket is fognak kötni egymással. A találkozó alkalmával tárgyaltak Vladan Tadic konzul úrral és abban állapodtunk meg, hogy a jövő év elején egy kiállítást szervezünk a temesvári Regionális Üzletközpontban vajdasági cégek részvételével.”


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'