50%-os árzuhanás
Csütörtök, 2019. július 18., 02.04

Temesvári buszokat bérelnek a dévaiak

A temesvári Közszállítási Vállalat (STPT) 7 darab Mercedes Conecto C típusú, légkondicionált autóbuszt ad bérbe a Dévai Polgármesteri Hivatalnak az idei év végéig. A STPT igazgatója, Nicolae Bitea szerint a vállalatnak 77 (viszonylag új) autóbusza van, de a flottát nem tudja sofőrökkel lefedni, ezért a buszok bérbe adása nem okoz fennakadást a temesvári tömegközlekedésben.

A dévaiak 0,70 lejt fizetnek (áfa nélkül) a buszokért kilométerenként, amelyek összesen mintegy 40 000 kilométert fognak havonta közelekedni Déva utcáin. Az anyagi gondokkal küszködő közszállítási vállalatnak jól jön a buszok bérbe adásából származó bevétel, a dévaiaknak pedig éppen városi buszokra volt szükségük. A bérbe adott buszok a „rövidebb” fajtából valók, a nagy kapacitású csuklós buszokat továbbra is a STPT üzemelteti. A temesváriaktól bérelt lila-fehér buszok fotóit a dévai polgármester közzétette saját közösségi oldalán.

A STPT nemrég bejelentette, hogy alkalmanként a Bega-csatornán közlekedő vaporettókat is bérba adja magán megrendelők számára, a bérleti díj 39 lej/km.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'