JelenHaz
Csütörtök, 2019. július 18., 02.16

Temesvári Magyar Napok – Charlie- és Demjén Ferenc-koncertekkel

Temesvári Magyar Napok – Charlie- és Demjén Ferenc-koncertekkel
Temesvári Magyar Napok – Charlie- és Demjén Ferenc-koncertekkel

Szeptember 27-én, csütörtökön rajtol az immár 4 naposra bővült Temesvári Magyar Napok rendezvénysorozat. Az idei TMN újdonságairól a Küttel-klubban számolt be a sajtónak a Várbástya Egyesület szervező csapata.

A Temesvári Magyar Napok kezdeményezője Tamás Péter, Magyarország tiszteletbeli konzulja kiemelte, hogy idén négynaposra bővült a rendezvénysorozat: a Modex parkolójában működő gasztrósziget már csütörtökön várja a magyaros ízvilág kedvelőit. A hivatalos megnyitóra szeptember 27-én 19 órakor kerül sor a temesvári Opera termében, ahol 20 órától a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök című előadását tekinthetik meg a meghívottak. Különleges lesz szombat délután a temesvári Braun hangszerkészítő család bemutatkozása és az Anton Braun – Bálint János szimfonikus koncert a régi Városháza dísztermében.

Kása Zsolt a gazdag koncertmenüt ismertette: a péntek esti műsor elsősorban a fiatalokat célozza meg, az Opera előtt felálljtott nagyszinpadon 20 órától a 4S Street, 21 órától a Bagossy Brothers Company muzsikál, 22 órától Táncház lesz a magyar színház nagytermében. Szombaton 17.30 órától a Kolompos együttes zenél a gyerekeknek, 20 órától Horváth Károly, művésznevén Charlie lép fel a nagyszínpadon, 22 órától a Lángoló Csigák Tűzzsonglőr Csapat Világfacímű produkcióját láthatja a közönség. 22.30 órától Magyar Retró Party a magyar színházban, zenél a Rock-Inger Együttes. Vasárnap 15 órától a Funky Hats diákzenekar, 16 órától a Jazzarosa, 18 órától a temesvári Quo Vadis, 20 órától Demjén Ferenc zenél a nagyszínpadon, végül 22.30 órától záróbuli lesz a Manufactura klubban.

A Temesvári Magyar Napokon ott lesznek a katonai hagyományőrzők, doberdói kiállítással és frontkocsmával, a kézműves- és gasztró sátrak, nem maradnak el a színházi- és bábelőadások, könyvbemutatók, bor- és sörkóstolók, családi és gyermekprogramok sem. A részletes program szeptember 9-én kerül fel a rendezvény honlapjára, illetve a Facebook-oldalára.

A harmadik Temesvári Magyar Napokat a magyar kormány és a temesvári Városháza támogatja jelentős összeggel, de a gasztró-sátrak működtetéséből származó bevétel is jelentős tétel a szervezők számára – mondta befejezésül Tamás Péter tb. konzul. A Temes Megyei Tanács egy csekély összeget ajánlott fel a Várbástya Egyesületnek a rendezvény támogatására, amelyről a szervezők inkább lemondtak más civilszervezetek javára.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'