MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 11.15

Templom és Iskola Szórványegyesület

Szeptember 25-én elhangzott ünnepélyes keretek között, hogy megalakult Resicabányán a Templom és Iskola Szórványegyesület, melynek egyik célkitűzése a gyerekek és fiatalok számára a magyar identitást fejlesztő és megőrző programokat  szervezni. 

Október 15-én e cél érdekében szervezett programot az egyesület. A református templom épületében gyűltek össze a kíváncsi gyerekek és fiatalok. A helyi munkatársak Megyasszai Attila lelkipásztor és Benkő Réka óvónő mellett a Szegedről érkezett Oláhné dr. Szűcs Katalin magyartanár, Dóra Gabriella egészségügyi szakember és Kovács Attila önkéntes foglalkozott a csoporttal. Felejthetetlen élményt jelentett tanár és tanított számára a játékos foglalkozás, a magyaróra, vallásóra, történelemóra és az egészségügyi nevelés. Az eljátszott történet: Árpád fejedelemmé választása, a hét vezér nevének játékos formában való megtanulása csak apró mozzanat a nap történéseiből. A legnagyobb elégtételt a csillogó, figyelő gyerekszemek jelentették és az, hogy a többórás együttlét után is nehezen vált el a csapat. A szegedi önkéntesek havonta egyszer tartanak foglalkozást, legközelebb november 19-én. Addig is szombatonként 11 órától  a helyi munkatársak végzik az oktató-nevelő munkát.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Maneesh / Szombat, 2014. június 28., 21.12 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

The tilt is bad but my feets look good. Knees are spread out wide and my feets are stairt-ish which allows me to generate torque ( I am screwing my hips outward as my feet remain straight. Having your feet flared outward like a duck severely limits this screwing motion. The straighter you can keep your feet, the more torque and power your hips can generate.)
Hozzászólt: Júlia / Szerda, 2011. október 19., 10.56 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Megjegyzem, hogy a csoport vallásilag vegyes, reformátusok, katolikusok, baptisták és ortodoxok egyaránt járnak. Köszönet a javaslatért, a más vallású magyar gyerekekért állandóan nyomozunk és hivjuk-várjuk őket is.
Hozzászólt: Előzőnek / Szerda, 2011. október 19., 10.42 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

LOGIKUS! ... ha református vallásórát tartanak... Nem?
Hozzászólt: DICSÉRETRE MÉLTÓ / Szerda, 2011. október 19., 10.31 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Dicséretre méltó foglalkozás és foglalkoztatás! Talán több magyar gyerek is részt venne, ha bevonnák e tevékenységekbe a Govandár negyedbeli római katólikus magyar gyerekeket is, akikkel legegyszerűbben a Szentháromság templon nyilvántartásában szereplő lakáscimek azonositása után lehetne felvenni a kapcsolatot. Vagy a programok csak a református vallásúaknak szólnak? (Ha más vallású magyar gyerekeket is szivesen látnak, jó lenne azt egy ezzel kapcsolatos tudósitásban hangsúlyozni).

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'