Szombat, 2018. december 15., 10.50

Terelőút megépítését finanszírozzák

Terelőút megépítését finanszírozzák
Terelőút megépítését finanszírozzák

Az egészségügy és az infrastruktúra fejlesztésének érdekében 223 500 lejjel több projektet támogat az Arad Megyei Tanács – az összeget a költségvetési többletből veszik el, a legtöbbet pedig, 50 000 lejt a város keleti terelőútjára és egy új híd megépítésére szánják.

„Ez egy újabb lépés a kerülő út megépítéséhez, amely a 7-es főútat (E68-as) összeköti az autópályával. Az út Mondorlak és Öthalom között fog kezdődni és bezárja a város „körgyűrűjét”, megoldván a nehéz forgalom kérdését. Uniós alapokból szeretnénk megvalósítani ezt a pályázatot, de vannak olyan költségek, amelyeket saját zsebből kell kifizetnünk” – nyilatkozta Iustin Cionca tanácselnök.

Az elnök hozzátette, hogy ilyen esetekben fontos az, hogy a város vezetősége rendelkezzen költségvetési többlettel, mert más esetben nem lenne ahonnan ekkora összeggel hozzájárulni bizonyos pályázatokhoz és kölcsönt kéne felvenniük. Ahhoz, hogy a 709 G megyei utat és a hidat modernizálni tudják, a megyei tanács a Regionális Operatív Programon (POR) belül megpályázná a szükséges nem visszatérítendő összeget.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'