JelenHaz
Csütörtök, 2019. november 21., 06.12

Térfigyelő kamerák a Megbékélés parkban

Négy ilyen kamera figyel
Négy ilyen kamera figyel

Négy darab térfigyelő kamerát helyeztek el a Szabadság-szobornak is helyet adó Megbékélés Parkban, miután ismeretlen vandálok nem csak a világítótesteket rongálták meg, hanem a szobrot is. 

Bognár Levente alpolgármester elmondta, a kamerákat a helyi rendőrséghez kapcsolták, innen figyelik, ha valami rendkívüli történik. Ősztől pótolják a hiányzó világítótesteket és rendbe hozzák a locsoló-rendszert is.

Ami a Szabadság-szobrot illeti, az eltűnt részek miatt feljelentést tett polgármesteri hivatal eddig semmilyen hivatalos választ nem kapott a rendőrségtől.

Jó hír ellenben, hogy lezárult a közbeszerzési pályázat az ellopott szobor-részek pótlására, a javításra, s várhatóan a jövő héten eredményt hirdetnek, s ezt követően kezdődhet a kivitelezés.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: fellegi / Hétfõ, 2011. július 11., 09.28 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Hát igen, Nahát a Szabadság teret Avram Iancu térnek mondja, a Petőfi utcát Egyesülés utcának stb.
Egek, hová jutunk így...!
Hozzászólt: Nahát-nakoknak / Hétfõ, 2011. július 11., 06.51 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Van, akinek érték a múlt, az ősei által megalapozott jelene, és olyanokat is kitenyésztett a globál-lüke világ, akik ezzel másként vannak, mint a Nahát-ok, akik írhatnak akár helyesen is magyarul, ami annál tragikomikusabbá teszi a helyzetet. Ettől kerek a világ, de ettől én még tanár véleményét osztom.
Nehogy már a turisták, a ránk települt hatalom szabná meg gondolkodásunkat.
Egyébiránt lehet a teret Attila (Parcul reconcilierii) térnek is nevezni, ugyanis a Megbékélés parkja - micsoda szörnyszülött - nincs Arad közokirataiban.
Hozzászólt: Nahát / Vasárnap, 2011. július 10., 17.26 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Semmiképp sem, de aminek mostani magyar elnevezése minek használjam a múlt századbelit?!!! Ha majd megkérdezi tőlem egy pesti turista merre találja a Megbékélés parkját, akkor én majy vonogatom a vállam netán?! Jaaa ha Attila térnek nevezné akkor tudnám....?! Ennyi erővel elvárom minden turistától, hogy tudja a terek, utcák háború előtti elnevezését is! Ha nem tudja majd jót röhögök rajta, jó?
Hozzászólt: tanár / Vasárnap, 2011. július 10., 17.04 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Nem is Temesvárkát, hanem föltehetőleg Temeskét mond Nahát.
Hozzászólt: tanár / Vasárnap, 2011. július 10., 17.00 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Hja, mintha visszahallanám a romániai kommunizmusbéli "magyar" elvtársakat...
Úgy látszik Nahát a jelenkori labancok táborát gyarapítja. Gondolom, Nahát Temesvárt Temesvárkának (Timişoara), Szatmárnémetit Nagyfalunak (Satu Mare), Gyulafehérvárt Fehér Júliának (Alba Iulia) nevezi.
Reméljük nincs sok példány a Nahátból, mert akkor a magyarságra szomorú jövő vár.
Hozzászólt: Nahát / Vasárnap, 2011. július 10., 16.02 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

@tanárnak: Jelenleg Megbékélés parkjának nevezik, szép magyarosan, inkább használtassék ez az elnevezés!!! Mikor lesz már vége ennek az aszott felfogásnak, hogy mindennek a 100 évvel ezelőtti elnevezését kell használni...?!
Hozzászólt: tanár / Vasárnap, 2011. július 10., 12.28 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Magyarul Attila térnek neveztetik a Parcul Reconcilierii (volt Piaţa Pompierilor), tehát a Jelenben -magyar újságról lévén szó- használtasson a magyar elnevezés!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'