Szerda, 2018. december 19., 17.46
Március 1-je és május 15-e között igényelhető

Területalapú támogatás a láthatáron

A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) bukaresti központjától kapott tájékoztató értelmében, beindították a kampányt az egyszeri területalapú támogatások (SAPS) kifizetésének az igénylésére. A jelzett kérvényeket folyó év március 1-je és május 15-e között fogadják.

A területre vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus formában az IPA-online honlap http://Ipis.apia.org.ro/ címén várják. A támogatásigénylés kérvényének a véglegesítése az IPA-online alkalmazáson az APIA-kérvények befogadásával megbízott tisztviselő jelenlétében, a digitalizált parcellák ellenőrzése, az esetleges hibák kijavítása után történik. Az 50 hektárra vagy annál kisebb területre vonatkozó kérvényeket az APIA területi irodáin, míg az 50 hektárnál nagyobb területre vonatkozókat az APIA megyei központjaiban várják.

A haszonbérbe adott termőföldek vagy állatok után a bérbeadó nem jogosult támogatásra.

Az életjáradékot élvező farmerek a bérbe adott vagy eladott területek után a 247/2005. törvény értelmében nem jogosultak támogatásra.

A területalapú támogatás jogosultságához a farmereknek igazodniuk kell a 2014–2020 közötti Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) előírásaihoz, amelyekkel kapcsolatban bővebb tájékoztató igényelhető a http://www.apia.org.ro/ro/materiale-de-informare honlapon és az APIA megyei és helyi központjaiban – áll az APIA országos központjától kapott felhívásban. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'