JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 16.06

Testről és lélekről az Arta moziban

Testről és lélekről az Arta moziban
Testről és lélekről az Arta moziban

Városunkban már több ízben levetítették Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Arany Medve-díjas, korábbi Oscar-jelölt alkotását, a remek filmet most február 14-én, csütörtökön 20 órától újból meg lehet nézni az Arta moziban.

A történet szerint a két főszereplő találkozik egy vágóhídi munkahelyen. Endre, a vágóhíd visszafogott természetű, lebénult bal kezű gazdasági igazgatója és Mária, a nagyon szigorú, autisztikus viselkedésű új minőségellenőr, aki még tanulja az érzelmek elfogadását és az emberi érintést, bár motivált az emberi kapcsolatokra, de a kollégái számára különös stílusa miatt elszigetelődik. Mint később kiderül, Endrének és Máriának minden éjjel ugyanaz a közös álma van egy szép, hóval borított erdőben ismerkedő szarvaspárként. Erre azonban csak akkor jönnek rá, amikor egy munkahelyi lopás miatt (a vágóhíd irodájából valaki búgatóport csempészett ki, hogy megtréfálja egy 50 éves érettségi találkozó résztvevőit), elmesélik az álmaikat a lopási ügyet vizsgáló pszichológusnőnek. A mentálhigiénés vizsgálatot végző pszichológusnő azt gondolja, hogy csak gúnyt űznek belőle. Endrének és Máriának nem könnyű megtalálni egymásban, az álmukban szarvasként már megélt szerelmet.

Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas budapesti filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes művész 2017. február 18-án a Testről és lélekről című filmjével elnyerte a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét.

A magyar film 116 perces, 16 éven aluliak számára nem ajánlott. A főbb szerepekben Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Nagy Ervin, Tenki Réka, Jordán Tamás és Mácsai Pál látható.

Az Arta mozi e heti kínálata:

Február 14., csütörtök, 20 óra

Testről és lélekről – magyar játékfilm, 116 perc, 2017

Február 15., péntek, 20 óra Lány/Girl/ – belga–holland dráma, 109 perc, 2018

Február 16., szombat, 11 óra Mia és a fehér oroszlán/Mia and the White Lion/

– francia dráma, családi film, 2018

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'