Vasárnap, 2018. december 16., 11.26

TESZT-előadások az Európa Kulturális Fővárosa Egyesület programsorozatában

Balázs Attila ismerteti a TESZT koncepcióját
Balázs Attila ismerteti a TESZT koncepcióját

Az idei TESZT is bekerül a Temesvár Európa Kulturális Főváros Egyesület 2021 (ATCCE 2021) Xtensions programsorozatába. A program célja azoknak a temesvári kulturális rendezvényeknek a népszerűsítése, melyek évek óta kiemelkedő sikerrel kerülnek megrendezésre. 
Miután 2017-ben az Egyesület az Eurothalia Európai Színházi Fesztivál programjainak megvalósításához járult hozzá, idén a TESZT 2018 programjait támogatja majd anyagilag, lehetővé téve maximum 8 előadás fesztiválon való bemutatását, melyek mindegyike a 2018. január 5-ig beérkezett Open Call során került a válogatók látókörébe.
Ezek az előadások a TESZT 2018 fő programjának kiegészítéseként kerülnek majd bemutatásra. Az ATCCE 2021 ugyanakkor részt vállal a város alternatív játszóhelyeinek felkutatásában is, melynek hosszú távú célja a város perifériáján vagy a történelmi negyedekben található alternatív terek népszerűsítése és újjáélesztése. 2021-re készülve, amikor is Temesvár lesz Európa Kulturális Fővárosa, az Egyesület számos esemény és program megvalósítását tűzte ki célul, követve a Shine your light/Light up your city Start-Up programját.
Balázs Attila, a fesztivál és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház igazgatója a Temesvári Nyugati Egyetem Dísztermében megrendezésre került éves programbemutatón ismertette a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó koncepcióját. A tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő TESZT továbbra is fenntartja az elmúlt években kialakított nemzetközi jellegét, új kulturális kapcsolatrendszerek kiépítésére, valamint a régió legprogresszívebb és legjobb színházi kezdeményezéseinek bemutatására helyezve a hangsúlyt.
A TESZT 2018 hivatalos programját, valamint az Xtensions programba beválogatott előadások listáját nemsokára nyilvánosságra hozzák a szervezők.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'