JelenHaz
Szombat, 2019. február 23., 16.45
Viharkár Hunyad megyében

Tető nélkül maradt a petrozsényi piac

Tető nélkül maradt a petrozsényi piac
Tető nélkül maradt a petrozsényi piac

Hunyad megyébe vasárnap délután érkezett meg az országon végigsöprő vihar, főleg a Zsil völgyében, illetve a Fehér Kőrös mentén okozva komolyabb anyagi kárt. Petrozsényban a szél egyszerűen lesöpörte a zöldgségpiac csarnokának tetejét, mintegy 1200 négyzetméternyi pléht göngyölítve fel. A tető ráesett az épület mellett parkoló három személygépkocsira, jócskán összezúzva azokat. Személyi sérülés azonban szerencsére nem történt – közölte Anemona Doda ISU-szóvivő. A piac adminisztrátora szerint az anyagi kár jelentős, hiszen a kifedett épületben minden elázott. A 15 éve készült tető helyreállítása is komoly anyagi terhet jelent, melynek fedezésére az önkormányzat támogatását kérik. A három sérült személygépkocsi tulajdonosa azonban nem remélhet semmiféle kártérítést, a piactetőt ugyanis olyan területre sodorta a szél, ahol magánszemélyeknek tilos parkolni, csupán az árubeszállító autók időzhetnek ott, munkanapokon.

A tűzoltóknak a megye más részein is akadt dolguk a vihar nyomán. Déván a Scărişoara utcán akadt fenn egy jókora faág a villanyvezetéken. A Brád felé vezető utat pedig kidőlt fa tette átmenetileg járhatatlanná.

Hétfőn még megyeszerte kisebb esőzések voltak, a meteorológusok szerint azonban a hét folyamán lassan helyreáll az idő, hétvégére újra komoly felmelegedésre lehet számítani.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'