Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. november 13., 16.55

Tizennyolc a temesvári magyar színházban

Tizennyolc a temesvári magyar színházban
Tizennyolc a temesvári magyar színházban

November 3-án, vasárnap 19.00 órai  kezdettel a Csiky Gergely Állami Magyar Színház Nagytermében vendégszerepel az Udvari Kamaraszínház a Tizennyolc című előadásával.

Az előadás az első világháború utolsó évében játszódik és eleink egykori közös hazájának, a Magyar Királyságnak utolsó három napját mutatja be. A produkció több mint egy évtizedes kutatómunka eredménye, témája a Magyar Királyság feldarabolása, az Osztrák–Magyar Monarchia megszűnése. A történelmi darab Lukachich Sándor tábornok, a budapesti katonai körzet parancsnokának emlékiratai feldolgozása alapján készült, amely óráról órára követi az események alakulását.

„Hogyan juthatott el egy olyan közösség, mint a magyar, amely oly sok évszázadon keresztül szinte folyamatosan fegyverrel védte hazáját, egy sorsdöntő háború végén az önkéntes önlefegyverzésig, a pacifizmusig, majd a nemzeti önpusztításig? Hogyan uralkodhatott el az a vakság, amely megakadályozta a tisztánlátást, amely egyértelművé teszi minden háború alatt, hogy nem csak a háború a politika folytatása más eszközökkel, de a háború utáni béke is a háború folytatása más eszközökkel” – ezekre a kérdésekre keresi a választ Andrási Attila, a darab szerzője és rendezője.

Az Udvari Kamaraszínház (Korábban Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház - MKUK)  színvonalas történelmi színházi előadásaival egyszerre ápolja az emlékeket, mutatja be a történelmet és biztosít minőségi szórakozást a fiataloknak, a felnőtteknek és az idősebbeknek egyaránt. Előadásaikkal – a klasszikus színház eszközeit felhasználva – mutatják be történelmünk sorsfordulóit.

 

A november 3-i előadásra jegyek válthatóak a www.biletmaster.ro honlapon valamint, a Színház jegypénztárában minden hétköznap délelőtt 10 és 13 óra között, illetve délután 16 és 19 óra között, vagy előadások előtt egy órával.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'