MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 10.34

Több ezer töltött káposzta a gyermekosztályért

Frederik József és csapata eredeti ötlettel támogatta a kórházi projektet
Frederik József és csapata eredeti ötlettel támogatta a kórházi projektet

10 670 de lej és 60 euró. Egészen pontosan ennyi pénz gyűlt össze azon a szombati szabadtéri akción, melyet az újaradi Port Arthur létesítménynél szerveztek lelkes aradiak részvételével, a megyei kórház gyermekosztályához tartozó fertőzőbeteg-részleg felújítására. A kora délelőtti órákban több mint 3600 darab töltött káposzta rotyogott egy hatalmas üstben, a felkínált adagokért kapott pénzt a kórházi felújításokat irányító Önkéntesek Vára (Cetatea Voluntarilor) Egyesületnek adták át.

A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, a helyi médiában és az interneten való beharangozásnak köszönhetően szép számú aradi érkezett a helyszínre, ahol a szervezők – Frederik József aradi fogorvos (a kezdeményező) irányításával – zsíros kenyérrel és palacsintával is kínálták a résztvevőket.

Az ízletes töltött káposztát hamar felhabzsolta az éhes társaság, a helyszínen a kórházi projekt lelke, a hónapok óta szponzorok után futkosó Nyeki Popa Annamária meghatottan köszönte meg a csapat fáradozását és általában az aradiak támogatását.  

A szombati esemény jó példa arra, hogy összefogással bizony lehet szép eredményeket elérni. Frederik József csapata néhány héttel ezelőtt, ugyanott, káposztástésztát készített és több mint 5000 lejt gyűjtött össze a kórháznak.

Nyeki Popa Annamária kórházi projektje („Cu drag pentru viitor”) az egész Aradot felrázta, példa erre, hogy a hírnévre éhes politikusok és a reklámfüggő magáncégek mellett az egyszerű aradiak is a zsebükbe nyúlnak és kezdik magukénak érezni a kezdeményezést. A Nyugati Jelen úgy tudja, hogy a felújított kórházi részleget december elején (2017) fogják hivatalosan átadni. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'